Bílí Tygři Liberec

Někdy je potřeba krok zpět, abychom mohli jít zase dopředu, říká Birner

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Michal Birner nastoupil pouze do prvního čtvrtfinálového zápasu se Spartou, poté ho z play-off vyřadila nemoc a konec svého týmu tak sledoval jen u televize. „Bylo to pro mě hodně frustrující, trvalo to dlouho a moc se to nezlepšovalo," líčí zkušený útočník. Jak hodnotí letošní sezónu a co říká na odchod Ladislava Šmída?

Vraťme se nejdřív k sérii se Spartou, do které jsi bohužel zasáhl jen jednou. Co podle tebe rozhodlo o postupu Pražanů?
Tu kvalitu, kterou měli na papíře, dokázali prokázat i na ledě. S přibývajícími zápasy hráli naši kluci líp a líp, bohužel Sparta byla natolik kvalitní a zkušená, že i ta ta utkání, v nichž jsme měli víc ze hry, dokázala zvrátit na svou stranu.

Proč jsi vlastně absentoval?
Byl jsem nemocný a ještě mě trápil jiný zdravotní problém. Bylo to pro mě hodně frustrující, trvalo to dlouho a moc se to nezlepšovalo. Já i doktoři jsme čekali, že se mi podaří vrátit rychleji. Bohužel to ale pak dospělo do stádia, kdy bylo jasné, že do čtvrtfinále už nezasáhnu.

Jak celý ročník zpětně hodnotíš?
Úspěšná sezóna to určitě nebyla, to bychom byli alibisté. Na druhou stranu to ani nebyl žádný velký neúspěch, byl to prostě takový průměr. Za poslední roky na to tady v Liberci nejsme moc zvyklí, možná je ale dobře, že to letos dopadlo takhle. Všichni se vrátíme o krok zpátky, abychom zase mohli jít dopředu.

Kariéru ukončil Ladislav Šmíd. Jak moc vám bude chybět?
Já se s Láďou znám už od svých pěti let, naše rodiny si jsou blízké. Pro mě osobně bude jeho odchod určitě těžší než pro zbytek týmu. On byl jeden z důvodů, proč jsem se po konci ve Švýcarsku vrátil sem do Liberce. Až v červenci přijdu do kabiny a na jeho místě bude sedět někdo jiný, bude to pro mě hodně zvláštní.

Co tebe osobně čeká v příštích týdnech?
Úplně nejsem zvyklý někde polehávat, takže asi brzy započnu s přípravou na další sezónu. Kvůli té nemoci jsem musel asi deset dnů ležet, takže to pro mě bylo docela těžké. Teď si ještě chvíli odpočinu s rodinou a poté se začnu pomalu chystat.

Sezónu jste na začátku dubna zakončili už tradiční OFF Párty s fanoušky. Jak sis akci užil?
Bylo to skvělé. Dobře víme, že jsme letos neudělali nějakou díru do světa, ale přesto přišlo hodně lidí. Vidíme, že za námi stojí. Pro nás to je velká motivace do další sezóny, abychom Tygry vrátili tam, kam patří.


Liberecké ikony posledních let - Michal Birner a Ladislav Šmíd

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit