Bílí Tygři Liberec

Rosandič si připsal první gól v reprezentaci! Bodoval i Faško-Rudáš s Ivanem

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Slováci v přípravném dvojutkání zaznamenali zisk čtyř bodů, ke kterým jim pomohli všichni tři členové tygří smečky. Adam Klapka s Petrem Kváčou poté zůstávají s českým národním týmem i na následující týden!

První utkání ve Spišské Nové Vsi vyzněl lépe pro naše východní sousedy, kteří Česko porazili 3:1. A zásluhu na tomto vítězství měli i Tygři! Bodově se nejdříve prosadil obránce Michal Ivan, jenž si připsal druhou asistenci na vítězném gólu Slováků. Poté však přišel moment dalšího libereckého beka, Mislava Rosandiče! Ten do té doby odehrál za svou zemi již slušnou porci čtyřiceti devíti zápasů, až v tom padesátém se ale dočkal své první trefy v seniorské reprezentaci. Ve 29. minutě si najel na levý kruh krásnou dělovkou z voleje vstřelil třetí gól svého týmu.

V následujícím klání se do statistik zapsal i třetí Tygr ve slovenských barvách, když Martin Faško-Rudáš přihrál na gól Máriu Lunterovi. Asistenci následně zaznamenal i Rosandič, jenž mimochodem obě utkání odehrál v prvním obranném páru a nosil na dresu „A“ pro alternujícího kapitána. Duel nakonec dopadl lépe pro český výběr, který uspěl 4:3 po samostatných nájezdech.

Severočeši měli v obou střetnutích své zástupce i na straně našeho národního týmu. První zápas odchytal Petr Kváča, do toho druhého poté ve čtvrtém útoku naskočil útočník Adam Klapka. Trenérský štáb už také oznámil nominaci na další část přípravy a oba Tygři v ní nadále figurují!

Ladění formy a konečné nominace na mistrovství světa bude pro oba celky pokračovat již příští týden. Čechy čeká domácí turnaj Euro Hockey Tour, Slováci se zase dvakrát utkají s Německem.


Adam Klapka se podívá i na Euro Hockey Tour

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit