Bílí Tygři Liberec

Jelínek a Derner zůstávají Tygry! S klubem prodloužili o jeden rok

Date of publication Author Klub

Liberec – Bílí Tygři Liberec si i na následující sezónu pojistili služby útočníka Petra Jelínka a obránce Lukáše Dernera. Oba matadoři prodloužili s klubem smlouvu do konce dubna 2023.

Petr Jelínek

Sedmatřicetiletý forvard je plně podepsán pod úspěchy Liberce z posledních let. Pod Ještědem působí od sezóny 2014/15 a podílel se na zisku historicky prvního titulu, tří stříbrných medailí a čtyř vítězství základní části. Písmeno „C“ nosí na dresu už čtyři ročníky, po legendárním Petru Nedvědovi je tak naším druhým nejdéle sloužícím kapitánem v rámci extraligy!

V posledních sezónách se už Jelínek vyznačuje především kvalitní defenzivní hrou a černou prací, své kvality však stále prokazuje i v ofenzivě. Minulý ročník si připsal osmnáct bodů v základní části a v play-off poté přidal další dva. Navíc patřil mezi železné muže, když vynechal pouze jediné utkání kvůli disciplinárnímu trestu. Dohromady už odehrál v tygřím dresu 494 zápasů, což je historicky páté nejvyšší číslo. V nich zaznamenal celkem 236 bodů, přičemž více jich v Liberci nasbírali už jen Petr Nedvěd, Michal Bulíř a Michal Birner!

Petr Jelínek se tak individuálními i týmovými úspěchy řadí mezi nejúspěšnější Tygry a svou bilanci bude mít šanci ještě zlepšit. S klubem se totiž dohodl na jednoletém prodloužení smlouvy a minimálně následující sezónu bude opět hájit liberecké barvy.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Petr je dlouhodobě Tygrem a nositelem zkušeností a charakteru v naší kabině. Stále je platným hráčem mužstva. Je velice dobře fyzicky připraven a je pro tým důležitý při vhazováních, oslabeních a klíčových fázích utkání.

Lukáš Derner

Bez tohoto spolehlivého obránce už si Tygry lze jen velmi těžko představit. Liberec odehrál v české nejvyšší soutěži již dvacet sezón a jen v prvních třech nebyl součástí „A“ týmu Lukáš Derner. Dvakrát si akorát „odskočil“ do Plzně, kde dvakrát hostoval půl roku, jinak ale celou svou profesionální kariéru působí v jednom týmu. Osmatřicetiletý bek tak zažil drtivou většinu důležitých událostí pod Ještědem, včetně zisku historicky prvního titulu!

Během jarního play-off navíc odehrál ostřílený liberecký matador již 900. utkání v extralize! Počítadlo duelů, do kterých v české nejvyšší soutěži nastoupil, se v této sezóně nakonec zastavilo na úctyhodném čísle 904. Z toho 844 odehrál právě v tygřím dresu, což je historicky s přehledem nejlepší počin v rámci klubu!

Defenzivně laděný obránce tak patří mezi absolutní stálice naší sestavy a její součástí bude i v následujícím ročníku! S klubem se Lukáš Derner dohodl na jednoroční smlouvě.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Lukáš je stále velice kvalitní defenzivní obránce. Jde příkladem svými zkušenostmi, tréninkovou morálkou, charakterem i jeho obětavostí ve hře. Věřím, že bude nadále vzorem i rádcem pro naše mladé hráče.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit