Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Do nové sezóny se máme od čeho odpíchnout

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři již zahájili letní přípravu na nadcházející ročník, několik hráčů se do ní však ještě nezapojilo. Jedním z nich je i brankář Petr Kváča, jenž si uplynulou sezónu prodloužil v reprezentaci a navíc doléčuje zranění. „Za dva tři týdny už bych měl začít trénovat,“ svěřil se liberecký gólman.

Sezónu sis prodloužil v reprezentaci. Jaký pro tebe byl dubnový program?
Posledních pár týdnů bylo rozhodně super. Snažil jsem se odvést maximum a zas nabrat nějaké zkušenosti, což se mi snad povedlo. Bohužel to pak zhatily zdravotní komplikace. Teď si trochu odpočinu a poté zpátky do práce!

U reprezentace jsi zažil trenéra Filipa Pešána, nyní má národní mužstvo poprvé v historii zahraničního kouče. Jaké byly tvé dojmy?
Každý trenér má svůj vlastní rukopis, který se projevuje ve hře a v chodu týmu. Samozřejmě je to změna a člověk se musí některým věcem přizpůsobit. Jsou to ale zase cenné zkušenosti, které se mohou hodit.

Trenér brankářů Zdeněk Orct ovšem na svém postu zůstal. Tam je asi vše při starém, že?
Ano, je to super. Zdeněk je naladěný na stejnou vlnu jako Martin Láska tady v Liberci. Trenéři brankářů se u nás dost dobře znají mezi sebou, což je výhoda. Mohl jsem tak pokračovat v tom, co jsem začal.

„Když má člověk čas se vyléčit, musí toho využít“

Minulý ročník jste s Tygry skončili ve čtvrtfinále. Bude teď mužstvo o to více hladové?
Uplynulá sezóna byla dobrá v tom, že nám ukázala, kam jsme se od jejího začátku jako tým posunuli. Samozřejmě jsme nedošli tak daleko, jak jsme tu zvyklí. To nám ale může vlít novou krev do žil. Když se nedaří, tak vidíte, v čem jsou vaše slabé stránky a v čem se můžete zlepšit. Loni jsme podle mě udělali kus práce, na které můžeme stavět do budoucna. Kádr zůstane víceméně stejný, takže se máme od čeho odpíchnout.

Zmínil jsi, že jsi laboroval s nějakým zraněním. Za jak dlouho se budeš moct zapojit do přípravy?
Týden se ještě budu dávat dohromady a budu to konzultovat s doktorem, ať jsem 100% fit. Když má člověk čas se vyléčit, tak toho chce maximálně využít a nemusí riskovat, že by si zranění obnovil. Pak ještě uvidíme, kolik mi dají trenéři volna. Za dva tři týdny bych se podle mě mohl připojit. Pokud vím, tak máme opět v plánu občas chodit i na led, což si nechci nechat ujít.

Před odjezdem k reprezentaci jsi měl jen týden volna. Stíháš vůbec ještě nějakou dovolenou?
Bylo by dobré to spojit s rekonvalescencí, ale to asi nepůjde. Ještě mě čekají vyšetření, která musím absolvovat. Nějaká dovolená na pár dní ale v plánu je.


Petr Kváča na setkání s novináři





Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit