Bílí Tygři Liberec

Chci se pořád zlepšovat, říká po podpisu smlouvy v A-týmu brankář Král

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři do nového ročníku půjdou s trojicí kvalitních gólmanů. Zkušenější Petra Kváču a Jakuba Neužila doplní osmnáctiletý mládežnický reprezentant Daniel Král, který se minulou sezónu výrazně podepsal pod stříbro liberecké juniorky. V A-týmu podepsal smlouvu na dva roky s možností následné opce. "Jsem šťastný, že tady můžu být," usmívá se.

Jak si to v áčku zatím užíváš?
Užívám si to moc a jsem velice rád, že jsem v áčku mohl podepsat. Suchá příprava v áčku je pro mě zase něco nového a moc mě to baví. Jsem šťastný, že tady můžu být.

Je suchá příprava o hodně náročnější než v mládeži?
Je jinak postavená, samozřejmě to je velice náročné. Myslím si ale, že mě ta příprava posouvá a cítím se dobře. Letos mě suchá opravdu strašně baví.

Stále navíc ve středu vyjíždíte na led do Letňan, což je určitě vítané zpestření.
Určitě, je to super. Můžeme se trošku sklouznout, to je v létě jedině plus.

V klubu tvoříš trio s Petrem Kváčou a nově i Jakubem Neužilem. To je tvrdá konkurence, ale myslíš, že tě to může vybičovat ještě k lepším výkonům?
Myslím si, že je pro mě dobře, že tady taková konkurence je. Snažím se makat a pracovat na sobě, abych se zlepšoval. Uvidíme, jak to půjde. Chci ale pracovat tak, abych si mohl říct, že jsem pro to udělal všechno.

Co říkáš na spolupráci s Petrem Kváčou?
Kvaky trénuje individuálně, takže se zatím vídáme jen každou středu na ledě. Snažím se toho od něj co nejvíc okoukat, na ledě i mimo led. Pro mě osobně je spolupráce s takovým gólmanem obrovskou zkušeností.

Bílí Tygři se o gólmany mohou dlouhodobě opřít. Dokázal bys posoudit – jako brankář, který prošel mládeží – čím to je?
Máme tu super trenéry brankářů, jak pana Lásku, tak pana Stejskala. S brankáři se tu pracuje dobře, s Martinem Láskou denně děláme individuálně bezmála hodinový gólmanský trénink. Péče o brankáře tu je na opravdu vysoké úrovni. Vnímám to tak, že s gólmany se v Liberci pracuje tak, jak v republice málokde.

Do Liberce jsi přišel v dorosteneckém věku z Havlíčkova Brodu. Určitě i tvůj bývalý klub zaslouží velký kredit za to, jak tě připravil.
Na Brod nikdy nezapomenu, je to taková moje srdcovka. Mám to tam strašně rád a vždycky se tam rád vracím. Myslím, že mají velkou zásluhu na tom, jak se moje kariéra vyvíjí. Jsem jim za všechno moc vděčný.

Znovu jsi v nominaci na kemp před opakovaným MS U20, které se bude konat v polovině srpna. Pokud se opět dostaneš až do závěrečné nominace, asi to pro tebe bude hodně specifické. V době turnaje totiž bude vrcholit klubová příprava...
Je to pravda, taky jsem nad tím přemýšlel. Mistrovství je v době, kdy se také hrají přípravné zápasy. Je to ale mistrovství světa a přistupuji k tomu tak, že kdybych se nominoval, už se to nemusí opakovat. Byl bych nesmírně rád, kdybych tu nominaci udělal.

Dáváš si do klubové sezóny nějaké konkrétnější osobní cíle?
Nad nějakými specifickými cíli jsem zatím tolik nepřemýšlel. Základ ovšem je pořád se zlepšovat. Budu se snažit makat naplno a uvidíme, jestli dostanu v prvním týmu příležitost.

Soupiska pro následující sezónu je plná mladých perspektivních hráčů, ale zároveň je tam několik velice zkušených hokejistů, kteří vás mohou nasměrovat tím správným směrem. Jak to vnímáš?
Být v týmu s takhle zkušenými hráči je pro mě i všechny mladé kluky. Musím si té příležitosti vážit a pracovat, abych byl pro tým prospěšný.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek PO 2024

165 Kč
Koupit

Polštář PO 2024

330 Kč
Koupit

Šála PO 2024 pletená

320 Kč
Koupit