Bílí Tygři Liberec

Každý si teď musí najít svou roli, říká Petr Kváča

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec – Kádr Bílých Tygrů v pondělí vybruslil na led a tím zahájil finální fázi přípravy na nadcházející sezonu. Mezi muži na ledě nechyběl ani Petr Kváča, jenž minulý ročník patřil k nejlepším brankářům celé soutěže. „Bylo to těžké, protože si zvykám na novou výstroj a moc jsem s energií nešetřil,“ svěřil se čtyřiadvacetiletý gólman.

Příprava začala už naplno. Jaký byl první trénink na ledě?
Těžký (směje se). Pro mě to byl po třech týdnech volna velký rozdíl, protože si zvykám na novou výstroj a moc jsem s energií nešetřil. Trénink od tréninku to bude lepší a lepší, tomu věřím. Cítit chlad ledu ale bylo parádní. Zimák s těmi novými mantinely vypadá úplně jinak.

Máš dva nové brankářské kolegy, co na ně říkáš?
Myslím, že se budeme parádně doplňovat. Daniel Král je navíc mladý a dravý. Vytížení bude krásně rozložené mezi nás.

Do týmu nově přišel Michael Frolík, velká hvězda českého hokeje. Jak se těšíš na sezonu s ním?
S každým hráčem, který přijde, dostává tým nový impulz. Už jen tím, že můžete vidět takového borce, jak maká a přistupuje k tréninku. Bude to stejný vzor, jakým byl Láďa Šmíd nebo jakým je Michal Birner. Všichni se od něj budeme učit.

Společná příprava konečně začala, užil sis i tu individuální?
Užil jsem si to naplno. Léčil jsem se, byl jsem celý květen nemocný. Pak jsem si dal pár dní dovolenou a poté jsem do toho kopl. Trénoval jsem v Budějovicích s Dominikem Kodrasem, který mi připravil parádní podmínky a tréninky. Teď toho můžu naplno využít na ledě.

„Extraliga se ohromně změnila. Bude to parádní sezona“

Zmínil jsi nové mantinely. Budou mít přímo nějaký vliv na hru?
To jsem ještě pořádně nepostřehl, budeme to sledovat během tréninků. Ale jsou vyšší, ten prostor se mi zdá užší, i když rozměrově tomu tak není. Víc to připomíná arény v NHL, kde už to mají zavedené spoustu let. Je to příjemný pocit, hlavně je to bezpečnější pro hráče, což je největší plus.

Jaké jsou vaše cíle pro tento ročník?
Dojít co nejdál samozřejmě. Každý budeme pracovat na tom, abychom se dostali k tomu poslednímu zápasu. Teď je ale důležité stmelit tým, protože někteří kluci odešli a někteří přišli. Je čas, abychom si na sebe všichni zvykli. Každý si musí najít svoji roli, předat mužstvu to nejlepší a dát ze sebe sto procent. Když to každý příjme, tak věřím, že do sezony vstoupíme dobře.

Loni jste měli váhavější start do základní části. Budete se z toho chtít poučit?
Jsou to zkušenosti, ale co bylo, to bylo. Teď se chceme koukat dopředu. Máme přípravu, takže nás nejvíce zajímá první přátelský zápas. Dáváme dohromady systém hry tak, aby vše zapadlo do sebe. Extraliga se ohromně změnila. Myslím si, že to bude parádní sezona.

V čem si myslíš, že se změnila soutěž nejvíce?
Asi přílivem hráčů a osobností. Extraliga nabrala úplně jinou úroveň a každý se z ní může víc naučit, zlepšit se a ukázat, že český hokej je pořád na výši. Těším se na přípravné zápasy. Sice v nich ještě nebude takový náboj, ale už budou vidět náznaky, že tento rok bude hodně atraktivní.


Petr Kváča na setkání s novináři

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit