Bílí Tygři Liberec

Pavel Zacha rozšíří českou kolonii v Bostonu! Bruins se upsal na rok

Date of publication Author Kryštof Havíř

Newark/Liberec – Pavel Zacha mění po šesti sezonách New Jersey Devils za Boston Bruins. Už dříve se stal součástí výměny mezi těmito dvěma týmy.

Stříbrný medailista z mistrovství osmnáctek 2014 zažil svůj první přesun v rámci zámořské NHL. Bývalý útočník "A" týmu Bílých Tygrů, který mimo jiné prošel i libereckými mládežnickými výběry, byl vyměněn za jednatřicetiletého finského forvarda Erika Haulu.

V šatně Devils se tedy šestka draftu 2015 nakonec mine s dalším bývalým Tygrem Vítkem Vaněčkem, jenž byl do New Jersey vyměněn z Washingtonu jen o pár dní dříve. Zato bude hrát po boku české superhvězdy Davida Pastrňáka, Tomáše Noska a svého dobrého kamaráda Jakuba Zbořila. Po pondělním podpisově rušném dni v Bostonu si nakonec zahraje i s Davidem Krejčím.

Bruins se Zacha upsal na 1 rok, během kterého si přijde na 3,5 milionů dolarů. Klub si ho nakonec pojistil ještě před tím, než došlo na arbitráž. Příští léto se stane nechráněným volným hráčem.

Stabilně v NHL hrával už jako devatenáctiletý po předchozích dvou ročnících strávených v kanadské juniorce. Za New Jersey pětadvacetiletý útočník odehrál 386 utkání, v nichž vstřelil 69 branek a na dalších 110 přihrál.

FOTO: nhl.com

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit