Bílí Tygři Liberec

Novým kapitánem Bílých Tygrů je Michal Bulíř

Date of publication Author Klub

Liberec - Do nové sezony půjdou Bílí Tygři s novým kapitánem. Tím byl jmenován navrátilec Michal Bulíř, který v této roli vystřídá po čtyřech letech Petra Jelínka. "Je to velká zodpovědnost vůči týmu i celé organizaci. Budu se snažit být příkladem na ledě i mimo něj," těší šikovného útočníka.

Bulíř má za sebou dosud nejpovedenější sezonu v kariéře, kterou strávil v Plzni. Na západ Čech zamířil s cílem dostat nový impuls, a to se povedlo dokonale. V 53 utkáních základní části posbíral 56 kanadských bodů a stal se druhým nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Tipsport extraligy.

Po sezoně se rozhodl pro návrat do rodného Liberce a od začátku se s trenéry bavil o velké roli v týmu. Plzni se Bulířem povedlo zacelit díru po odchodu Milana Gulaše, teď si od něj podobný přínos slibují i Bílí Tygři. "V naší kabině máme hodně hráčů s vítěznou mentalitou i vůdcovským charakterem. Vždy vítězíme i prohráváme jako tým. Letos jsem se rozhodl pro změnu a v nadcházející sezoně bude kapitánem Michal Bulíř," řekl hlavní kouč Patrik Augusta.

Brzy jednatřicetiletý forvard si uvědomuje svoji úlohu nejen jako lídra, ale i člověka, který bude tmelit kolektiv. "Důležité bude udělat dobrou atmosféru, abychom byli skvělá parta a někam to dotáhli. Ale není to samozřejmě jen o mně. Nás zkušených je tam víc, kteří si umí říct své," poznamenal Bulíř.

Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty
Michal se vrátil domů, podepsal dlouhodobou smlouvu a já jsem přesvědčený, že je připraven společně s celým týmem směřovat k úspěchům a být vůdčí osobností a vzorem nejen na ledě, ale i mimo něj.

Asistenty kapitána budou Michal Birner, Petr Jelínek a pro někoho možná překvapivě stále teprve dvaadvacetiletý Jan Šír. "Petr bude jako poslední kapitán Michalovi k ruce svojí dlouholetou zkušeností s touto úlohou. Michal Birner je vzorem profesionality pro všechny hráče na ledě i mimo něj. Honza je zástupcem nastupující mladé generace, která prošla výchovou v našem klubu. Svým přístupem a tvrdou prací si řekl o větší roli v týmu," uzavřel Augusta.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit