Bílí Tygři Liberec

Série remíz? V každém zápase jsme bodovali, a to je pozitivní, říká Birner

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Rekordní šňůra sedmi remíz je u konce! Pod první tříbodovou výhru tohoto ročníku se třemi body podepsal i Michal Birner, jenž vsítil úvodní trefu a následně i dvakrát asistoval. "Pořád nám ale moc nejdou přesilovky, kterými si nepomáháme. Na tom ještě musíme zapracovat," komentuje vítězství liberecká šestnáctka.

Prolomili jste šňůru sedmi remíz v řadě jasnou výhrou, je to velká úleva?
V první řadě je potřeba zmínit to, že jsme v každém zápase bodovali, což je pozitivní. Hráli jsme s těžkými soupeři, kteří budou pomýšlet na nejvyšší příčky. Nějaké body jsme sice ztratili, ale nemyslím si, že by nás to nějak svazovalo.

Průběh první periody byl co se šancí týče trochu divočejší, co se tam stalo?
Byla divoká stejně jako průběh celého utkání a to kvůli vyloučením, kterých bylo spoustu. Zápas moc neměl tempo a byl zvláštní od začátku, až do konce. Naše fauly plynuly z nešikovnosti a každé vyloučení nás může ve finále stát body, což nechceme.

Celkem jste Jihočechům nastříleli šest gólů, podpoří to pozitivně průběh vašich dalších klání?
Už minulou sezónu jsme měli trochu problém s tím, abychom dali víc branek. Každé takové vítězství jako proti Budějovicím je zásluhou celého týmu. Já bych chtěl vyzdvihnout především ty kluky, kteří chodí na oslabení, protože odvedli fantastickou práci. Pořád nám ale moc nejdou přesilovky, kterými si nepomáháme. Na tom ještě musíme zapracovat.

Byl klíčový okamžik souboje s Motorem váš gól na 3:1, který padl v závěru druhé třetiny?
Rozhodně to byl jeden z důležitých momentů. Kvaky pochytal spoustu jejich šancí, samostatných nájezdů… I jemu patří velký dík za to, že v zápase držel naše šance na výhru za tři body.

Patrik Augusta o remízové šňůře
Nemyslím si, že by to hrálo v hlavách hráčů zas tak velkou roli, na druhou stranu to nebyla špatná série. Pokaždé jsme si dali šanci bodovat, ale samozřejmě jsme chtěli tu šňůru zlomit a vyhrát za tři body.

Myslíš si, že podobné brankové příděly mohou některým spoluhráčům pomoct, aby se uvolnili?
Nejspíš asi ano. Všichni víme, jaké to v začátcích ročníků bývá. Jsou hráči, kteří jsou excelentní a hráči, kterým trvá malinko déle, než se rozjedou a mají sílu. Víme, kdy se sezóna láme a pro nás bylo podstatné, že jsme v každém ze sedmi předchozích utkání bodovali. Zároveň jsme si vědomi toho, že naše výkony nebyly ve všech těchto zápasech ideální. Body jsme si poztráceli a nehráli celých šedesát minut.

I díky této sérii jste tříbodovou výhrou proti Budějovickým poskočili na druhou pozici v tabulce…
Start soutěže je letos ohromně vyrovnaný. Když takhle tým vyhraje za tři body, tak se může hodně posunout. Je důležité, abychom na tento výkon navázali v pátek proti Olomouci. Je to houževnatý celek, kterému se daří vstup do sezóny a který je dlouho spolu. Bude to šichta a vzhledem k tomu, že nás pak čeká několikadenní pauza, se tam musíme vyšťavit.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit