Bílí Tygři Liberec

Jakub Rychlovský: V kabině panuje dobrá nálada, jdeme správným směrem

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři i v druhém domácím utkání v řadě nastříleli šest gólů a proti Olomouci si tak připsali cenné tři body. Mezi úspěšné střelce se zapsal i Jakub Rychlovský, který vstřelil svůj první gól v letošní sezoně. „Už v minulých zápasech jsem si vytvořil několik šancí, tentokrát to tam konečně padlo," těšilo mladého útočníka.

Během první třetiny jste sice tlačili, gól ale přišel až v jejím závěru. Jak těžké bylo prolomit olomouckou obranu?
Věděli jsme, že Olomouc hraje výborně defenzivně, mají velké obránce a výborného gólmana. S nimi to nikdy není na žádné krásné akce, velmi těžce se přes ně prosazuje. Chtěli jsme hrát jednoduše, vše hned dávat na branku, což se nám, kromě krátkého výpadku na konci druhé třetiny, dařilo celý zápas.

V prostřední dvacetiminutovce jste ale dali hned tři branky po pohledných souhrách…
To je pravda, podařilo se nám navázat na první třetinu a nakonec z toho vyplynuly i hezké góly. Základem ale byla naše přímočarost, říkali jsme si, že ty akce nechceme přehrávat. Poté už jsme se dostali do větší pohody, trochu se k nám přiklonilo štěstí a povedlo se nám několik pěkných kombinací.

V závěru se před Petrem Kváčou strhla mela. Bylo to na ledě hodně vyhecované?
Jsme jeden tým, stojíme všichni při sobě, což v té situaci bylo vidět. Někdo tam strčil do Lukáše Dernera, hned jsme za něj postavili, vůbec se toho nebál ani sedmnáctiletý Kuba Dvořák, což je paráda.

Vstřelil jsi svůj první gól v sezoně, dokonce ve vlastním oslabení…
Vážím si, že dostávám prostor v oslabení, a snažím se i v něm být aktivní. Už v minulých zápasech jsem si vytvořil několik šancí, tentokrát to tam konečně padlo. Jsem za to rád.

V dosavadních devíti utkáních jste pokaždé bodovali, momentálně jste na druhém místě. Se začátkem ročníku tedy panuje spokojenost?
Se vstupem do sezony jsme určitě spokojení, v každém zápase jsme vždy bojovali o výhru. Teď se nám dvakrát po sobě konečně podařilo získat tři body. V kabině panuje dobrá nálada, myslím si, že jdeme správným směrem. Je ale jasné, že nesmíme polevit a stejným způsobem pokračovat.

Čeká vás delší pauza, jak ji strávíte?
Teď máme dva dny volno, trochu si odpočineme. V pondělí pak zase začneme trénovat, v neděli nás čeká velmi těžký zápas v Pardubicích, na který se musíme dobře připravit.

První letošní gól Jakuba Rychlovského

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit