Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Tuhle bitku řadím vysoko, měl jsem hodně emocí, říká Vlach

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Když aktéři třaskavého pátečního derby hodnotili utkání, jako zlomový moment nevybrali žádný z gólů, ale strhující bitku Jaroslava Vlacha s Radkem Jeřábkem. Liberecký útočník svého soka v krásném souboji porazil a nastartoval celý tým k obratu z 1:2 až na konečných 6:2. "Potřebovali jsme vyhrát a řekli jsme si, že pro to uděláme úplně všechno. Dali jsme do toho srdce a bylo to na nás vidět," cení si Vlach.

Jak se souboj s Radkem Jeřábkem z tvého pohledu zrodil?
Byl tam ostrý zákrok na našeho top hráče Tomáše Filippi. Já jsem na něj zakřičel, aby šel dolů, naskočil jsem na led místo něj a zařval jsem na boleslavského hráče, jestli jdeme do bitky. On odpověděl, že jo.

Šel jsi do bitky s tím, že by se mohlo jednat o impuls, který nastartuje celý tým?
Cítil jsem to tak. Herně se nám v tu chvíli nedařilo a myslím, že jsme ten impuls potřebovali. Sice jsme si z bitky odnesli oslabení, jenže to kluci skvěle ubránili a nakoplo nás to. Otočili jsme to, krásný zápas.

Tomáš Filippi za tebou přijel na trestnou lavici, prozradíš, co ti říkal?
Poděkoval mi, že jsem se ho zastal. Jsem ale hlavně rád, že to tým nakoplo. Tři body jsme už potřebovali za každou cenu, což se povedlo. Musíme v tom pokračovat dál.

Adam Najman o bitce
Věřil jsem, že Jára vyhraje. Je to silný chlap a umí se rvát. Tím nás nastartoval, od té chvíle se začalo utkání vyvíjet tím správným směrem.

Bolela ta bitka?
Ani ne, bylo to dobré. Myslím, že to z obou stran byla výborná bitka. Jeřáb (Radek Jeřábek) se taky držel velmi dobře, pro diváky to byla férová a super bitka. Soupeře jsem pak trefil dobře spodním hákem, což asi rozhodlo.

Pamatuješ si z toho něco, nebo je člověk v takovém rauši, že nic nevnímá?
Docela si průběh toho souboje pamatuju. (úsměv) Ale pak jsem měl v sobě samozřejmě velké emoce, potřeboval jsem je ze sebe dostat ven.

Bavil ses s Radkem Jeřábkem už o té situaci?
Po zápase jsme prohodili pár slov, ale něco jsme si řekli už bezprostředně po té bitce, když přijel na trestnou lavici. Řekli jsme si, že to byla pěkná bitka. Takhle by to mělo být.

Kam tuhle bitku ve své kariéře řadíš?
Hodně vysoko, protože nám pomohla otočit zápas.

V závěru se na tebe ještě dobýval David Štich, ale do toho ses už vzhledem ke stavu utkání pochopitelně pouštět moc nechtěl...
Zaprvé jsme vedli 4:2 a zadruhé už mě rozhodčí varoval, že kdybych se popral ještě jednou, dostal bych stopku na příští zápas za druhý vyšší trest. Za příznivého stavu v závěru utkání už by to pro nás nemělo žádný smysl.

Zápas byl vyhecovaný i na tribunách. Bylo to podle tebe derby, jak se patří?
Jasně, je to derby. Myslím, že třeba za éry Janka Lašáka, Branka Radivojeviče nebo Martina Ševce to s Boleslaví byla neskutečná derby, čemuž jsme se teď hodně přiblížili. Bylo to vyhecované na ledě i na tribunách. Potřebovali jsme vyhrát a řekli jsme si, že pro to uděláme úplně všechno. Povedlo se nám to, na což musíme navázat i v neděli v Plzni.

Zároveň jste ukončili nepříjemnou sérii proher. Může to zrovna proti Mladé Boleslavi být pro tým ještě vzpruha navíc?
My chceme porazit každého, to je jasné. Věděli jsme, že to bude vyhecovaný zápas, derby. Celý týden jsme se na to připravovali s tím, že chceme urvat tři body. Všichni jsme do toho dali srdce a bylo to na nás vidět. I když tam byly pasáže, které se třeba úplně nepovedly, naším týmovým výkonem jsme to zlomili na svoji stranu.

Trenér Patrik Augusta o bitce
Klobouk dolů před Jardou, naklonil tím hřiště na naši stranu. Od té chvíle jsem z hráčů i fanoušků cítil, že tohle je ten zápas, který si nenecháme utéct.

Hattrickem se blýskl Adam Najman. Jako pokladník mu to určitě naceníš...
Jojo... Dám mu nejmíň tak pár tisícovek. (smích)

Takže nemáš pevný sazebník?
Určuju to podle sympatií. (smích)

A nemuselo zůstat "jen" u jednoho hattricku, ty jsi totiž sahal po hattricku Gordieho Howea (gól, bitka, asistence).
Tomáš Filippi mi to po druhé třetině říkal. Nebudu lhát, nějaké myšlenky na to byly. Ale hlavně jsem chtěl, abychom vyhráli jako tým. Že dal Adam tři góly je prostě skvělé. Zaslouží si to, každý den poctivě pracuje na tréninku a dělá věci navíc. Teď se mu to vrátilo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit