Bílí Tygři Liberec

Sebastian Čederle míří na hostování

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvaadvacetiletý forvard Sebastian Čederle odchází na vlastní žádost na hostování do slovenské Nitry. Důvodem je jeho menší herní vytížení v A-týmu Bílých Tygrů, za které v letošní sezoně naskočil do sedmi utkání, v nichž nebodoval.

Pro slovenského útočníka to bude návrat do rodné země po pěti letech. Hokejově vyrůstal ve Skalici, kde si také v sezoně 2017/18 odbyl premiéru ve druhé nejvyšší slovenské soutěži. Následně nastupoval dvě sezony ve švédské juniorce a od ročníku 2020/21 působil v organizaci Bílých Tygrů, převážně v Benátkách nad Jizerou.

Za Bílé Tygry doposud nastřádal 16 startů, včetně jednoho utkání v play-off v uplynulém ročníku. Teď po dohodě s vedením klubu odchází na hostování do Nitry, odkud ho mohou Tygři v lednu povolat zpět.

Vyjádření sportovního manažera Patrika Augusty
Se Sebastianem jsme se domluvili, že ho z důvodu menšího herního vytížení uvolníme na hostování do Nitry, kde bude mít možnost rozvíjet se ve slovenské Extralize. V případě potřeby si ho můžeme v lednu stáhnout zpět. Přeji mu, ať se mu v novém působišti daří.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit