Bílí Tygři Liberec

Adam Najman v nominaci národního týmu na Švýcarské hry!

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Za své výkony v dosavadním průběhu sezony si Adam Najman vysloužil premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace na Švýcarské hokejové hry. Turnaj se koná od čtvrtka 15. do neděle 18. prosince.

Jednadvacetiletý útočník dosud prožívá nejlepší ročník ve své profesionální kariéře. Ve 26 utkáních vstřelil sedm branek a na dalších osm přihrál. Už jen bod tak ztrácí na vyrovnání svého osobního maxima z minulé sezony, na které ovšem potřeboval 51 zápasů. Před měsícem v souboji s Mladou Boleslaví navíc zaznamenal svůj první hattrick v Tipsport extralize. Dalo se tedy očekávat, že ho reprezentační trenéři nebudou dlouho přehlížet.

Adam Najman k reprezentační pozvánce
Jsem hrozně rád za tuhle příležitost, kterou jsem dostal. Pro mě je to ohromná čest a těším se na kluky, od kterých se budu moci zase něco nového naučit. Bude to skvělá zkušenost.

Adam Najman o pozvánce do reprezentacNárodní barvy nicméně pro rodáka z Jihlavy nejsou ničím novým. Pravidelně nastupoval za mládežnickou reprezentaci, vrcholem pak byla účast na světových šampionátech U18 v roce 2019 a U20 v sezoně 202/21 v kanadském Edmontonu. Teď může Najman sbírat první reprezentační ostruhy i mezi dospělým

Ve 25členné nominaci hlavního kouče Kariho Jalonena jsou hned tři nováčci. Kromě Najmana jím je i exliberecký Kryštof Hrabík, který aktuálně obléká dres Plzně, a pak také třinecký Daniel Voženílek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit