Bílí Tygři Liberec

Takový zápas jsme potřebovali, říká Jelínek po vítězství nad Kladnem

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v domácím utkání s Kladnem díky kvalitnímu ofenzivnímu výkonu získali důležité tři body. Gólem k výsledku 7:3 přispěl i Petr Jelínek, který se střelecky prosadil podruhé v ročníku. "Řekl bych, že jsme se tentokrát mnohem víc tlačili do brány a víc jsme stříleli. Musíme v tom pokračovat, protože bez střel góly nedáme," hledá zkušený útočník příčiny úspěchu.

Rodilo se vítězství tak lehce, jak by výsledek mohl napovídat?
To si nemyslím. Začátek byl od nás zbytečně bojácný, ale řekl bych, že se to zlomilo naším prvním gólem, pak nám to tam napadalo. Kladno také dalo nějaké možná trošku šťastné branky, ale zvládli jsme to.

Zároveň se prosadily všechny lajny, což je pro náladu v kabině určitě pozitivní...
Takový zápas jsme potřebovali. Škoda, že teď je dlouhá pauza. Musíme to však udržet a za týden začít zase tam, kde jsme skončili.

Potřebovali jste takové utkání i z pohledu, že jste se po delší době nemuseli strachovat o výsledek až úplně do poslední vteřiny?
Ano, jasně. Takové zápasy se dohrávají trošku líp, než když je to neustále o gól. Jak říkáš, potřebovali jsme to a byl to fajn pocit, nebát se o výsledek.

Myslíš, že Kladno definitivně zlomily dvě slepené branky v první minutě třetí části?
Ten vstup do třetiny nám určitě pomohl a uklidnil nás. Myslím si, že i soupeře to trošku poslalo dolů, ačkoliv je to urputný tým, který bojuje až do poslední sirény. Dokázali jsme ale odskočit a měli jsme více ze hry. Kladno sice pak dalo šťastný gól v přesilovce, jinak toho však už moc nemělo.

Tabulka je od 7. místa dolů nesmírně vyrovnaná. Vnímali jste, že by se na vás v případě neúspěchu mohly zase trošku dorazit týmy z nižších pater?
Přijde mi, že extraliga je každý rok vyrovnanější a vyrovnanější, není lehkého zápasu. Ať hrajeme s kýmkoliv, tak chceme vyhrát. Abych řekl pravdu, tak se na tabulku ani moc nedívám. Dvakrát vyhrajete, jste čtvrtí, pak dvakrát prohrajete, a rázem jste desátí.

Zatímco v minulém utkání proti Spartě jste se střelecky neprosadili, tentokrát to napadalo. Dá se najít nějaká konkrétní příčina?
Takové zápasy někdy jsou – jak ten minulý proti Spartě, tak ten povedený s Kladnem. Řekl bych ale, že jsme se tentokrát mnohem víc tlačili do brány a víc jsme stříleli. Musíme v tom pokračovat, protože bez střel góly nedáme.

Po reprezentační pauze se bude blížit tradičně nabité období mezi svátky. Jak se na to připravit?
Teď budeme mít nějakých deset dní bez zápasu, takže potrénujeme a připravíme se na to. Pak se hraje prakticky ob den a utkání to budou důležitá, protože tabulka je neskutečně vyrovnaná.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit