Bílí Tygři Liberec

V širší nominaci na mistrovství dvacítek figuruje Daniel Král i s bývalými Tygry!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenéři české hokejové reprezentace do 20 let oznámili širší nominaci na mistrovství světa, které se v kanadských městech Halifax a Moncton odehraje od 26. prosince 2022 do 5. ledna 2023. Na seznamu jmen nechybí ani zástupci libereckého hokeje.

Nominace hlavního kouče Radima Rulíka čítá tři brankáře, devět obránců a patnáct útočníků. Na soupisku pro MS může být zapsáno dvacet hráčů v poli, do dění na šampionátu se tak nezapojí čtyři hokejisté z aktuální soupisky.

Mezi trojicí vybraných gólmanů je liberecký Daniel Král, který zatím prožívá skvělou sezónu. Na střídavých startech v Chance lize si dříve v dresu Litoměřic i nyní za Přerov drží fantastickou úspěšnost zásahů okolo 95 %. Jen o jedno procento níže má svá čísla v tygří juniorce, kde drží senzační bilanci – nastoupil jedenáctkrát, přičemž v deseti utkáních vychytal vítězství! V neposlední řadě také zaznamenal první dva starty v áčku, za které si připsal vychytaný bod proti brněnské Kometě.

Mezi útočníky najdeme jméno Adama Měchury, který po loňské průlomové sezóně v tygří organizaci zamířil do zámoří, kde aktuálně působí v Tri-City Americans v juniorské WHL. Ve 27 utkáních zatím nasbíral 20 kanadských bodů (11+9). Dalším bývalým Tygrem v nominaci je forvard Jaroslav Chmelař, který pod Ještědem působil dvě sezóny na přelomu žákovského hokeje a tehdejšího mladšího dorostu. Od roku 2018 hraje v zahraničí, Finsko teď vyměnil za Spojené státy.


Z libereckého pohledu to nicméně stále nemusí být všechno. Mezi náhradníky totiž na šanci čekají ještě obránce Jakub Šedivý a útočník Jakub Hujer, který v naší mládeži prošel kompletní sbírkou kategorií. Poslední dva roky už působí v Kanadě. Z boje o nominaci bohužel vypadl obránce Jakub Dvořák, který si v extraligovém utkání s Pardubicemi při tvrdém střetu s protihráčem přivodil zlomeninu klíční kosti.

V základní skupině narazí česká reprezentace postupně na domácí Kanadu, Rakousko, Švédsko a Německo. Všechna utkání týmu na MS odvysílá v přímých přenosech stanice ČT sport. Druhou skupinu tvoří Spojené státy, Finsko, Švýcarsko, Slovensko a Lotyšsko; první čtyři celky z každé skupiny postoupí do play off, zatímco páté celky čeká boj o záchranu.

Širší nominace na MS do 20 let

Brankáři:
Daniel Král (Liberec), Oliver Šatný (Cape Breton, QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL).

Obránci:
David Špaček (Sherbrooke, QMJHL), Marek Alscher (Portland, WHL), Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Cleveland, AHL), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Ondřej Chabada (Pardubice), David Moravec (Halifax, QMJHL), Tomáš Hamara (Kitchener, OHL), Stanislav Svozil (Regina, WHL).

Útočníci:
Adam Měchura (Tri-City, WHL), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL), Lukáš Pajer (Hradec Králové), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Marcel Marcel (Gatineau, QMJHL), Petr Hauser (Sparta Praha), Matouš Menšík (Olomouc), Ondřej Becher (Prince George, WHL), Robin Sapoušek (Karovy Vary), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Jiří Kulich (Rochester, AHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Gabriel Szturc (Kelowna, WHL), Eduard Šalé (Kometa Brno).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Sezona plná rekordů! Jaké hranice Tygři překonali?

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit