Bílí Tygři Liberec

Dařilo se nám prakticky v každé situaci, komentuje obrat na Spartě Martin Faško-Rudáš

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - Po domácí výhře nad Olomoucí si Tygři připisují další vítězství. Tři body vezou z Prahy, kde přehráli Spartu 5:2. Úvodní dvacetiminutovka patřila domácím, pak ale šelmy předvedly parádní obrat. Martin Faško-Rudáš přispěl k výhře hned třemi asistencemi. „Hráli jsme skvělý hokej od první minuty až do úplného konce,“ pochvaluje si.

Jaké máš ze zápasu pocity?
Já si myslím, že jsme po celou dobu utkání byli lepší než soupeř. Až na dva smolně inkasované góly jsme byli lepším týmem, což potvrdila druhá a třetí třetina, ve kterých jsme dominovali. Dařilo se nám prakticky v každé situaci a na to musíme navázat i v neděli.

Po povedené přihrávce na Tomáše Filippi, který zvýšil na 4:2, na tobě byla vidět velká radost, bylo tomu opravdu tak?
Jsem šťastný, když dáváme góly. Spadl ze mě tlak, a tak jsem se radoval. Měl jsem tu mnoho členů rodiny, proto mě těší, že se nám před nimi podařilo vyhrát.

Co se dělo předtím, než padla čtvrtá branka, zprvu to totiž vypadalo, že puk půjde na icing, vycítil jsi, že bys to mohl stihnout?
Měl jsem v tu chvíli velmi velkou rychlost, jelikož jsem si najížděl až do vlastního pásma. Viděl jsem, že to nikoho netrefilo a vzhledem k rychlosti, jsem věřil, že sparťanské obránce přebruslím a podařilo se mi to. Tomáš Filippi křičel, ať mu přihraji před bránu, což jsem také udělal a byl z toho gól.

S Tomášem Filippi jste byli sehraná dvojice, můžeš popsat situaci předcházející pátému gólu?
V tu chvíli jsem nejprve hledal Michala Birnera, kterému kotouč prošel mezi nohama. V tu chvílí přijížděl od modré Tomáš a přihrávka tak skončila na něm.

Jak cenný je vítězný obrat proti soupeři jako je Sparta, která je momentálně ve formě?
Výhra jako tahle se vždy cení. O to více s tak vynikajícím soupeřem jako je Sparta, která je už po dobu několika let adeptem na titul.

Doposud jste v letošní sezóně proti sparťanům nebodovali, byli jste o to více motivovaní to prolomit?
Na to jsme se snažili nemyslet, chtěli jsme zkrátka hrát jak nejlépe umíme, což se povedlo. Myslím, že jsme hráli skvělý hokej od první minuty až do úplného konce zápasu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit