Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach odehrál proti Motoru 500. zápas za Tygry!

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Jaroslav Vlach zaznamenal v utkání proti Českým Budějovicím kromě branky také velmi speciální milník. Liberecký pokladník totiž odehrál svůj 500. zápas v nejvyšší soutěži, každý z nich navíc v tygřím dresu! V historických tabulkách odehraných soubojů za náš celek poté tento urputný bojovník zaujímá šestou příčku.

Liberecká třiapadesátka se vždy vyznačovala důraznou hrou a mnohdy se ani nezdráhá shodit rukavice. V posledních ročnících se ale Jaroslav Vlach značně zapisuje i do tabulek produktivity a jeho tvrdá střela dokáže zavařit nejednomu brankáři soupeře. Své kariérní maximum v bodech zapsal nyní třicetiletý forvard v sezóně 2020/2021, kdy vstřelil 21 branek a na dalších 22 přihrál. Duel s Motorem pro něj byl jubilejním 500. extraligovým startem, přičemž všechny absolvoval v dresu Liberce!

Jaroslav Vlach o svém počinu
Jsem za ty zápasy moc rád a chci poděkovat Liberci za to, že mi dal šanci. Doufám, že jich ještě přidám hodně, ale závisí to na mnoha faktorech.

Neoddiskutovatelným vrcholkem jeho dosavadního působení v tygří organizaci je podíl na zisku premiérového libereckého titulu v sezóně 2015/2016. Ve své sbírce týmových úspěchů má ale také tři stříbrné medaile, a to z ročníků 2016/2017, 2018/2019 a 2020/2021. S postupem let na své konto přidal celkem 161 kanadských bodů za 83 přesných tref a 79 asistencí.

Patrik Augusta o Vlachovu jubileu
Je to moc hezký milník. Potvrzuje se tím to, že je základním kamenem organizace Bílých Tygrů.

Rodák z Paběnic s hokejem začínal v Kolíně, kde postupně prošel všemi mládežnickými třídami, v té deváté ale přestoupil k Bílým Tygrům. V liberecké mládeži se zařadil mezi opory a pravidelně dostával i pozvánky do juniorských reprezentací. Výkonů mladého útočníka si všimli i v zámoří, kde si ho tým Prince George Cougars z WHL vybral na 11. místě draftu. V Kanadě strávil dvě sezóny, po kterých se rozhodl pro návrat pod Ještěd.


Jaroslav Vlach platí za solidního bitkaře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit