Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi: Ukázali jsme charakter a sílu. Škoda, že nám na konci nezbylo víc času

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Vyrovnaný duel s Dynamem měl pro Tygry velmi krutý závěr. Jedenáct sekund před koncem totiž hosté v přesilovce po nešťastném odrazu od Jaroslava Vlacha vstřelili vítězný gól a odvezli si tak všechny body. „Kluci to oslabení sehráli výborně, tohle se prostě někdy stane. Je to velká škoda," litoval po zápase Jakub Rychlovský.

Tygři do zápasu nevstoupili ideálně, když už po necelých dvou minutách po přesilovkové trefě Lukáše Radila ztráceli. Brzy ale zásluhou velmi kuriózního gólu Tomáše Filippi vyrovnali. Byla to zmatená situace. Jediný, kdo viděl puk, byl T.J., kterému spadl na hokejku a přihrál mi ho. Já už jsem před sebou měl prázdnou branku, což sice vypadá jednoduše, ale zas tak lehké to nebylo. Modlil jsem se, abych to trefil, naštěstí se to povedlo,” komentoval nevídanou situaci zkušený forvard.

„Nic takového jsem ještě nezažil. Nejvíc mě asi zmátlo to, že všichni hráči kolem mě se dívali, kde ten puk mám. Já ho taky hledal, ve skutečnosti ale letěl až ke stropu, čehož využil Tomáš Filippi, který to pak za námi všemi dal do prázdné branky," líčil pardubický gólman Roman Will, který poprvé v Home Credit Areně chytal v dresu soupeře. Mám to tu moc rád, vracím se sám rád. Znám všechny kluky i celé prostředí, bylo to pro mě určitě speciální."

Petr Kváča o duelu s Dynamem
Všichni jsme to odmakali a táhli za jeden provaz. Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát. Je to kruté, takový je ale bohužel sport a asi to tak mělo být.

Scénář z první třetiny se v zápase opakoval ještě dvakrát. Dynamo se dostalo do vedení, Tygři však v obou případech dokázali nalézt odpověď. „Celou dobu jsme s nimi drželi krok. Vždy jsme dokázali nalézt cestu, jak se do utkání vrátit. To určitě ukazuje náš silný charakter, což je pozitivní," ví Tomáš Filippi.

Rozhodující moment tak přišel až 11 sekund před koncem. Jaroslav Vlach si při pardubické přesilovce nešťastně srazil střílenou přihrávku Roberta Kousala do vlastní branky, na což už Liberečtí nestihli zareagovat. „To oslabení jsme začali s Petrem Jelínkem a hned jsme vyhodili, pak za nás šli Honza Šír s Jardou Vlachem, kteří to také zahráli skvěle. Jarda to dobře blokoval, tohle se bohužel někdy stane. Bylo to hodně kruté,” mrzelo Jakuba Rychlovského.

Tygři se ovšem rozhodně nemají za co stydět. „Musíme to hodit za hlavu. Předvedli jsme dobrý výkon, chyby tam samozřejmě byly, z těch se musíme poučit. V neděli nás čeká další zápas, na který se opět musíme připravit a udělat maximum pro vítězství," uzavírá Rychlovský.

Pohled na Jakuba Rychlovského

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit