Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek o svém nájezdu: Led už nebyl moc kvalitní, se štěstím to tam ale propadlo

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři napravili úterní zaváhání s Kladnem a na svém ledě porazili Litvínov jednoznačně 5:1. Mezi střelce se zapsali i hráči, kteří na gól čekali delší dobu. Kromě obránce Lukáše Dernera se prosadili i Petr Jelínek, Jan Šír a Jakub Rychlovský. „V posledních zápasech jsem měl několik velkých šancí, bohužel mi to tam nepadlo. Jsem rád, že jsem to konečně prolomil," říká poslední jmenovaný.

Tygrům se vstup do utkání povedl, už v první třetině se ujali dvoubrankového vedení. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Litvínov je velmi nepříjemný soupeř, hraje hodně urputně. První branka nám určitě hodně pomohla, uklidnila nás,” líčí Petr Jelínek.

V prostřední dvacetiminutovce se ale obraz hry trochu změnil, hosté začali být více aktivnější a několikrát byli blízko ke snížení. „Prohrávali, takže museli něco změnit, více to otevřeli. Bylo to hodně rozkouskované, hodně přesilovek a oslabení, což jim také trochu pomohlo,” myslí si liberecký kapitán. „V druhé třetině byli důraznější, nakonec jsme to ale zvládli. Důležitý byl ten třetí gól,” doplňuje Jakub Rychlovský.

Zmiňovanou třetí branku vstřelil právě Rychlovský, který se tak prosadil po delší době. „V posledních zápasech jsem měl několik velkých šancí, bohužel jsem je neproměnil. V první části jsem od Uvise dostal další hezkou nahrávku, ani tentokrát to tam ale nepadlo. V druhé třetině to Honza Ordoš hodil před branku, obránce mi to ztečoval do nohy a puk se odrazil na zadní tyč. Konečně to tedy vyšlo, i když se štěstím,” směje se autor gólu.

Jan Šír o prostřední části zápasu
Po první přestávce na nás vlétli, možná se trochu seřvali v kabině. My jsme to ale ustáli a přidali další gól. Podle mě jsme zaslouženě vyhráli.

V třetí třetině už Liberečtí hru kontrolovali a zvýšili na konečných 5:1. Pátý gól vstřelil z trestného střílení kapitán Petr Jelínek: „Led už nebyl úplně kvalitní, několikrát mi tam puk skočil. Nic moc jsem tedy nevymýšlel, snažil jsem se vystřelit, kam jsem chtěl, a naštěstí to tam propadlo.”

Tygři se tak díky získaným třem bodů posunuli už na pátou příčku. „V poslední době hrajeme docela dobře, jenže paradoxně jsme z předešlých sedmi zápasů pět prohráli. Bylo to sice vždy těsné a někdy i po prodloužení, řekli jsme se ale, že nestačí hrát na krásu, hlavní je vyhrávat jakýmkoliv způsobem. Jsme rádi, že se nám to tentokrát povedlo, snad se od toho odrazíme,” uzavírá Jakub Rychlovský.

Radost po gólu Jakuba Rychlovského

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit