Bílí Tygři Liberec

Poslední derby základní části je tu! Do Liberce zavítá Mladá Boleslav

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - V rámci zápasu 44. kola přivítají šelmy na svém ledě úhlavního rivala, Mladou Boleslav. V něm budou chtít Tygři napravit své nedělní zaváhání proti brněnské Kometě, se kterou padli 0:3. Derby začne v pátečních 18:00 na ledě Home Credit Areny.


Pokud Hradec Králové vyhraje čtvrteční zápas s Českými Budějovicemi, spadnou Tygři na šestou příčku, pozn. red.

Domácí forma

Liberečtí vykazují na svém ledě výbornou bilanci. V posledních třech domácích zápasech jasně přehráli svého soupeře a vždy si připsali plný počet bodů do tabulky. Na svěřence Patrika Augusty se nepovedlo vyzrát hradeckému Mountfieldu, litvínovské Vervě ani karlovarským energetikům. Tygři však v nedělním zápase narazili na dobře zformovanou defenzívu brněnské Komety a z jejího ledu si odvezli porážku 0:3.

Mladoboleslavští mají shodnou formu jako jejich soupeř a také se jim daří převážně v domácím prostředí, ovšem venku se jim tolik nevede. Jejich formě na venkovních kluzištích vůbec nepomohl poslední zápas v Českých Budějovic. V něm Mladá Boleslav vedla pět minut před koncem utkání 4:2, ovšem nezvládla závěr zápasu a v prodloužení se pak štěstí přiklonilo na stranu soupeře.

Patrik Augusta o zápase s Kometou
Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly přesilové hry a naše nemohoucnost v nich. Především početní výhoda pět na tři se nám hrubě nepovedla. Soupeř byl víc nachystaný a pracoval v přesilovkách lépe, než my.

Koho sledovat?

Kanadský obránce T.J. Melancon se díky své skvělé formě probojoval do extraligové sestavy měsíce. Za leden se mu podařilo posbírat dohromady 9 asistencí, většina z nich byla primárních. Podaří se mu naservírovat milimetrově přesný pas pro své spoluhráče i tentokrát?

Mladoboleslavský Tim Söderlund, který se k týmu připojil teprve nedávno, se jeví jako povedená posila. Švédský kanonýr za jedenáct zápasů zaznamenal 4+2 a v posledních pěti utkáních si připsal hned tři branky. Povede se ho libereckým zadákům zastavit?

Gólové hody?

Poslední dvě derby nabídly divoký výsledek a o góly opravdu nebyla nouze. První domácí derby skončilo výsledkem 6:2 pro Tygry. V něm si navíc připsal první hattrick v české nejvyšší soutěži nejproduktivnější Tygr Adam Najman. Derby hrané na 2. svátek vánoční dokázali Liberečtí také ovládnout a z boleslavského ledu dovezli pod ještě tři body za výhru 7:3.

Zvládne Liberec uzmout i třetí výhru proti svému úhlavnímu rivalovi? I na tuto otázku získáme odpověď v pátečních 18:00 na ledě liberecké Home Credit Areny. Utkání bude navíc doprovázeno i speciálním dětským programem, více se dočtete zde.

Poslední vzájemný zápas

BK Mladá Boleslav vs. Bílí Tygři Liberec 3:7
Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) – 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit