Bílí Tygři Liberec

Je super, když můžeme hrát před početnou diváckou kulisou, říká Michal Birner

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Čtvrté letošní derby se zpočátku vyvíjelo jasně ve prospěch Tygrů, nicméně po druhé části svítilo na kostce v Home Credit Areně nerozhodné skóre 3:3. Tento stav vydržel až do konce základní hrací doby, a tak muselo utkání rozseknout až prodloužení. V něm přisoudil bonusový bod šelmám ranou z první v početní výhodě Michal Birner.

Jak se ohlížíš za čtvrtým letošním derby?
Hráli jsme dobře prvních dvacet minut a myslím si, že jsme i byli lepší. Úplný začátek ale nebyl ideální a dovolili jsme soupeři dvě přečíslení dva na jednoho, což by se nemělo stávat. Zbytek třetiny ale byl solidní a plnili jsme to, co jsme si řekli. Potom jsme bohužel dostali dva smolné góly, a to je postavilo na nohy a dalo jim energii. Druhou polovinu zápasu nám dělala Boleslav velké problémy.

Branku na 3:3 jste inkasovali až v samotném závěru druhé periody…
Nikdo nechce dostávat takové góly, ale stává se to. Řekli jsme si, že se musíme uklidnit a vyvarovat se negativních emocí. Věděli jsme, že nás čeká ještě extrémně těžkých dvacet minut. Snažili jsme si spíš ujasnit to, co chceme dělat, abychom měli závěr utkání dobrý. Za mě jsme to ale úplně stoprocentně nenaplnili.

Následovalo prodloužení, které je v tomto ročníku pro Liberec častěji osudné. Jsi rád, že jste v něm tentokrát vybojovali bonusový bod?
Myslím si, že nejde ani tolik o prodloužení, jako o přesilovky. Proti Boleslavi jsme v nich dali dvě branky, což je důležité. Tenhle týden jsme na tom pracovali malinko víc, než normálně, protože je teď taková fáze sezóny, kdy speciální týmy rozhodují. Musíme naši hru co nejvíce zjednodušit, dostávat puky na bránu a domlátit je za brankovou čáru. Letos to bohužel není úplně ideální a nedáváme extrémně hezké góly.

Konec základní části se blíží a bojuje se o nejlepší umístění. Vidíš každý další duel jako takové malé play-off?
Snažíme se koukat na nejbližší utkání a ne moc dopředu. Po Kometě jsme si řekli, že se musíme soustředit na nejbližší dva zápasy, které chceme vyhrát a vytvořit si co nejlepší pozici do poslední fáze sezóny. Potom bude důležité dobře potrénovat a uvidíme, co se stane. V tuhle chvíli ale vidíme jen utkání v Plzni a nic dál.

Podpořit váš přišlo bezmála sedm tisícovek diváků. Vidíš tuto kulisu jako důležitý faktor vaší výhry?
Když přijde hodně lidí, tak se vždy hraje dobře. Atmosféra byla bouřlivá, bylo tu i hodně lidí z Boleslavi, a to je super. Já děkuji našim fanouškům za to, jak se s tím poprali oni a jaké nám vytvořili podmínky. Je super, když může člověk hrát před takovou kulisou.


Radost Michala Birnera, střelce vítězné branky




Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit