Bílí Tygři Liberec

Jakub Dvořák podstoupil operaci

Date of publication Author Redakce

Liberec - Na konci listopadu si v utkání s Pardubicemi přivodil Jakub Dvořák zlomeninu klíční kosti. Léčení však neprobíhalo podle představ, a tak musel talentovaný obránce podstoupit operaci. Nyní rehabilituje a vyhlíží brzký návrat do tréninkového procesu.

Utkání 24. kola v pardubické enteria areně bylo osudné pro stále teprve sedmnáctiletého obránce Bílých Tygrů Jakuba Dvořáka. Ten byl totiž v šesté minutě zápasu v rohu vlastního pásma sražen k zemi po hitu od Roberta Kousala a jen těžko se sbíral z ledu. Souboj to byl bohužel tak nešťastný, že si talentovaný obránce přivodil zlomeninu klíční kosti. To ho připravilo o velkou část sezony a zároveň i o juniorské mistrovství světa, kde čeští reprezentanti nakonec získali stříbrné medaile.

Dvořák se do zápasu vrátil po měsíci a půl dlouhé pauze, když v rámci 39. kola naskočil na ledě Vítkovic. Zde odehrál necelých 13 minut, jenže to bylo opět na delší dobu vše. Problémy přetrvávaly, a tak musel mladý bek podstoupit operaci. "Kubova zlomenina si vyžádala operační řešení, aby došlo ke zpevnění kosti. Nyní probíhá pooperační rehabilitace s cílem brzkého návratu do tréninkového procesu," vysvětlil týmový lékař Roman Mizera.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit