Bílí Tygři Liberec

Zaslouženě jsme si vybojovali šanci o elitní čtyřku, říká Birner po Dynamu

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři navázali na venkovní úspěch z ledu Českých Budějovic výhrou nad lídrem extraligy z Pardubic v poměru 5:1. Navíc se jednalo pro mužstvo Patrika Augusty již o sedmou výhru v řadě! Stále tak žije naděje na přímý postup do čtvrtfinálové elitní čtyřky. „Jsme už v takovém play-off poslední zhruba čtvrtinu ročníku. Náš hokej podle toho taky vypadá," komentuje závěr základní části Michal Birner.

Jak se ohlížíš za utkáním s Pardubicemi?
Všichni víme, o co hrajeme a není náhoda, že máme sedm vítězství v řadě. Tvrdě pracujeme a i když to v sezóně nebylo kolikrát ono, tak jsme se snažili být každý den lepší a lepší. Myslím si, že poslední měsíc se to ukazuje. Zaslouženě jsme si sami vybojovali šanci se vplížit do první čtyřky.

Do vedení vás poslala trefa T. J. Melancona hned v první početní výhodě…
Myslím si, že jsme měli dobrý start. V úvodu jsme si pomohli právě tímhle gólem a oni sice měli nějaké protiútoky a náznaky šancí, ale byli jsme podle mě lepší. Ve druhé třetině to pak bylo úplně obráceně. Brankou si pomohly Pardubice a my byli trochu opaření. V posledních dvaceti minutách jsme potrestali jejich faul v přesilovce a týmu se pak hrálo o mnoho lépe. Byli jsme velice zodpovědní do obrany a jim se k nám pak dostávalo těžko.

Sám jsi zmínil, že před vámi je stále šance na přímý postup do čtvrtfinále. Koukáte na tabulku?
Člověk musí vědět, co se v tabulce děje. Zase ale nemůžeme koukat až moc dopředu a být uspokojení tím, že jsme teď vyhráli sedm zápasů. Víme, že abychom se tam dostali, tak jich musíme vyhrát devět v řadě, taková je situace. Jsme už v takovém play-off poslední zhruba čtvrtinu ročníku. Náš hokej podle toho taky vypadá.

Richard Nedomlel o utkání
Celý tým jsme jeli jako jeden muž a pomáhali si. Ať už před bránou, nebo v pásmu.

V závěru základní části se střetáváte s týmy, které se v tabulce pohybují vysoko. Vnímáš to před play-off jako cennou přípravu?
Měli jsme tu Třinec, Spartu a Pardubice, teď pojedeme do Varů. Liga je extrémně vyrovnaná, takže je pro nás hodně cenné to, že máme sedm vítězství v řadě. Jakýkoliv tým chytne takovou šňůru, tak to svědčí o nějaké kvalitě. To, jaké máme před sebou teď v závěru soupeře, nehraje roli. Víme, že jestli se chceme dostat do čtyřky, musíme porazit kohokoliv.

V čem vidíš v poslední době největší rozdíly ve vaší hře?
Je to jen o nás hráčích, v našem systému se skoro nic nezměnilo. Je to vše o přístupu, nastavení hlav a že víme, o co hrajeme.


Michal Birner dostal pro zápas s Dynamem kapitánské "C"

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit