Bílí Tygři Liberec

Balinskis ovládl bodování obránců extraligy!

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Uvis Janis Balinskis kroutí v extralize již třetí ročník, nicméně ten letošní, trávený pod Ještědem, mu svědčí zatím nejvíc. V padesáti odehraných kláních v dresu Liberce zaznamenal 35 bodů za 24 nahrávek a hned 11 přesných tref.

Tento počin jej tak vyšvihnul k celkovému triumfu v kanadském bodování obránců naší nejvyšší soutěže! Nejblíže lotyšskému zadákovi byl poté plzeňský Petr Zámorský, který zapsal bodů 32.

Úctyhodná je číslovka vstřelených branek, která se v základní části u rodáka z města Ventspils zastavila na 11. O to více je také zajímavá úspěšnost jeho střelby, která činí na obránce solidních víc jak dvanáct procent! Bezmála polovičku svých bodů si pak připsal v přesilovkách, kde platí za stabilního tvůrce kombinací.

Není to navíc poprvé v extraligové historii, že by kanadské bodování obránců vyhrál hráč Bílých Tygrů. Premiérově se to stalo v ročníku 2011/2012, kdy ovládl tuto statistiku Marek Trončinský, jemuž stačil k výhře zisk 28 bodů. Daleko od prvenství v produktivitě obránců nebyl ani Ladislav Šmíd, jenž obsadil v sezóně 2019/2020 s 35 body druhou příčku.

V dosavadní třicetileté historii české extraligy se však stalo zatím pouze třikrát, aby byl nejproduktivnějším bekem zahraniční hráč. Naposledy k takové situaci došlo v sezóně 2019/2020, a to když zaznamenal hned 43 bodů tehdy kladenský Brady Austin. Trojlístek doplňují Nicholas Schaus s 36 body v pardubických barvách v ročníku 2016/2017 a o téměř dvacet let dříve poté v Třinci se 44 body Ľubomír Sekeráš, což je do dnešní doby extraligový rekord.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit