Bílí Tygři Liberec

Michal Birner před čtvrtým zápasem: Musíme být připraveni podat stoprocentní výkon

Date of publication Author Natálie Kopecká

Plzeň/Liberec - Třetí utkání předkola mezi Libercem a Plzní bylo doposud tím nejvyrovnanějším. Autorem jedné ze tří branek Tygrů byl Michal Birner, jenž pojistil vítězství trefou do prázdné brány při power-play domácích. "Nepovedené střídání Plzně nám ulehčilo poslední minuty," komentuje závěr utkání.

Jak jste se připravovali na třetí vzájemný duel s Plzní?
Věděli jsme, že druhý domácí zápas se nám nepovedl. Chybami, které se staly, jsme se až tolik nezaobírali, jen jsme si něco málo ukázali na videu, šlo spíše o naše vnitřní nastavení. Předtím jsme zvítězili desetkrát za sebou, něco nás k těm vítězstvím dovedlo, a to něco nám v minulém utkání chybělo. Plzeň je energický tým, který toho využil a napadalo jim to tam, slušně nás tím doma vyučili.

Pomohlo vám špatné střídání Plzně na konci zápasu?
Asi nám to trochu ulehčilo poslední minutu a půl, každopádně my jsme v zápase jednou také špatně vystřídali a stálo nás to branku. Toto jsou ty pravé vypjaté situace, které se holt v únavě dějí.

Petr Kolmann o třetím zápase předkola
Od začátku to byla řežba. Byl to typický play-off zápas, bojovalo se o každý centimetr ledu. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Měli jste dost přesilovek, které jste nevyužili, čím to bylo?
To je problém, který se s námi táhne celou letošní sezónu. I když se to poslední dobou zlepšilo, tak si tím nepomáháme, na druhou stranu si umíme pomoci jinak. Plzeň přesilovku využila, my ne, a tak jsme museli najít jinou cestu, jak utkání otočit.

Jak bude probíhat příprava na nedělní utkání?
Příprava začíná již v tuto chvíli. Musíme vědět, co udělat a jak se nachystat, abychom byli připraveni opět podat stoprocentní výkon. Každý z nás má svoji rutinu a já věřím, že jsme takoví profesionálové, kteří se zvládnou připravit stejně dobře, jako tomu bylo na tento zápas.


Michal Birner bojuje o kotouč. FOTO: Jiří Princ

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit