Bílí Tygři Liberec

Potyčka na konci? Stojíme jeden za druhým, hlásí Petr Jelínek

Date of publication Author Jan Kordík

Hradec Králové/Liberec - Bílí Tygři vkročili do čtvrtfinále s hradeckým Mountfieldem správnou nohou a dokázali překlopit jeho nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Poté, co již bylo rozhodnuto o tom, že první bod série pro sebe uzmou Liberečtí, se strhla mezi některými hráči napříč týmy mela. "Je to play-off a tohle k tomu patří. Zažili jsme to ostatně i teď se Škodovkou," komentuje pozápasové události Petr Jelínek.

Svěřenci Patrika Augusty čekali na svůj první gólový zápis až do 31. minuty, kdy srovnal skóre na 1:1 Balinskis. Ve 44. minutě ale využil nařízený samostatný nájezd Kevin Klíma a Hradečtí rázem znovu vedli. „Potom, co jsme inkasovali z trestného střílení, jsme se museli trochu víc tlačit do brány a vyplatilo se nám to. V play-off se musí hrát do poslední sirény a pokud je to o gól, tak to ani jinak nejde,“ naťukává Petr Jelínek povedený závěr třetí části.

Mountfieldu posléze zasadili Severočeši nepříjemný direkt prostřednictvím trefy Oscara Flynna na 3:2 v 59. minutě. „Takhle ke konci to není nic příjemného, přesto je to zároveň jen první zápas série. Samozřejmě je teď psychická výhoda trochu na naší straně, ale podle mě to není závratný rozdíl. Konec utkání byl skvělý. Oscar to parádně trefil a my to pak šli už jen ubránit, ale dali jsme z toho ještě gól,“ pokračuje liberecký kapitán.

Právě on posléze potvrdil pojišťující trefou na 4:2, že první bod v sérii poputuje do náruče Tygrů. A jeho premiérová branka v letošním play-off nebyla žádným ústřelem, ba naopak. Po nahrávce od Dernera do toho společně s Janem Šírem šlápl, povedeně obehrál obránce McCormacka a následně oblafnul i hradeckého maskovaného muže.

„Nejdřív jsem myslel, že už hrají bez brankáře. On se ale potom ještě vrátil, takže jsem musel vymyslet něco jiného. Původně jsem chtěl navíc nahrávat Honzovi Šírovi, který jel se mnou. Jejich bek se ale trochu stáhnul, tak jsem to zkusil a vyšlo to,“ vrací se k situaci ze svého pohledu tygří matador.

Martin Faško-Rudáš o prvním čtvrtfinále
Jeli jsme do Hradce s tím, že chceme první zápas vyhrát. Čtyři minuty do konce jsme prohrávali o gól, takže jsme dali hokejky a hlavy dohromady a dokázali vyhrát.

Otáčení z nepříjemných stavů není nicméně pro náš celek v nedávné době nic nového. „Myslím si, že dokazujeme to, že máme silný a sebevědomý tým, už poslední možná dva měsíce. Nejdřív když jsme naháněli Hradec k elitní čtyřce, naposledy zase proti hodně náročné Plzni. Věřím, že v tom budeme pokračovat,“ naráží na týmového ducha osmatřicetiletý forvard.

Po konci prvního čtvrtfinále se navíc na ledě i v útrobách ČPP Arény strhla mezi hráči mela, která neskončila pouze u slov. Semínka této napjaté atmosféry byly přirozeně zaseta již v průběhu klání. „Je to play-off a tohle k tomu patří. Zažili jsme to ostatně i teď se Škodovkou. S Hradcem to bývá vyhrocené vždy a já to mám rád, vůbec mi to nevadí.“

Vzájemná potyčka následně vyvrcholila střetem Balinskise s Okuliarem v bezprostřední blízkosti kabin. A co podle Petra Jelínka celou pozápasovou dohru vykoplo? „Myslím si, že Kevin Klíma trochu neunesl souboj s Buldou a chtěl si to s ním vyříkat. Asi to ale nebylo nic hrozného. Potom bylo vidět, že stojíme jeden za druhým, když se na konci Honza Šír Buldy zastal,“ uzavírá.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit