Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Je to válka o jednom gólu

Date of publication Author Redakce

Liberec - Bílí Tygři budou muset ve čtvrtfinále dotahovat, třetí utkání série pro sebe totiž v prodloužení ukořistil Hradec. Severočechům k vítězství nakonec nepomohl ani vyrovnávací gól kapitána Petra Jelínka ze závěru řádné hrací doby.

Taková prohra bolí, že?
Už jsem ten zápas vypustil z hlavy. V play-off není čas na žádné sebelitování. Prohráli jsme jeden zápas, ale pokračujeme dál.

Dlouho jste se nemohli prosadit, v závěru vám ale pomohla přesilovka.
V play-off tyhle situace většinou rozhodují, což se bohužel ukázalo i v prodloužení, kdy přesilovku využil Hradec. Je to o jednom, o dvou gólech. Prostě válka.

Skóre jsi v 59. minutě srovnal z docela nepřehledné situace, že?
Nějak se to odrazilo před bránu, a já už jsem se tam jen snažil ten puk došťouchnout. Sám jsem netušil, že se mi to podařilo, dokud se nezačali radovat fanoušci. Kdyby nezačali řvát, o gólu bych ani nevěděl.

Trenér Patrik Augusta o zápase
Nevytvářeli jsme si moc příležitostí a soupeř výborně forčekoval. Když jsme se dostali do pásma, tak jsme předržovali kotouče a neposílali je na bránu. Bojovali jsme a nakonec za to byli odměněni vyrovnáním, čehož si vážím

Tou dobou se zdálo, že by to mohl být impuls ke zvratu.
Škoda, že musíme pořád dotahovat, není to příjemné. Ale je asi jedno, jaká cesta k výsledku vede, důležité je až skóre na konci. Na začátky se upozorňujeme, jenže vždycky, když o tom mluvíme, tak první branku stejně dostaneme. Teď jsme dvakrát prohráli, zítra nicméně začínáme znovu od nuly. A chceme vyhrát!

Co za těmi slabšími vstupy do utkání vězí?
Opravdu nevím. Obecně teď nedáváme moc gólů, musíme se víc tlačit do brány a dostávat soupeřovy brankáře trošku pod tlak. Přijde mi, že zakončujeme málo.

V základní hrací době jsi ze 13 buly hned 12 vyhrál. Bohužel v prodloužení se to osudné vhazování nepovedlo...
Je to tak. Zrovna jsem nad tím přemýšlel, že to bylo možná první prohrané buly. Bohužel se to někdy stane v nejméně vhodný moment, ale k hokeji to patří.

Nezatrnulo trošku při pádu a možném zranění Petra Kváči?
Kvaky je naše jednička, drží nás celou sezónu. Nijak mi nezatrnulo, vím, že je to bojovník a bude chytat dál. Fyzioterapeuti ho určitě dají do kupy a zítra bude chytat.


gól Petra Jelínka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit