Bílí Tygři Liberec

Série ještě nekončí, neskládá zbraně Bulíř a chválí Neužila

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bohužel ani druhý domácí duel Bílým Tygrům nevyšel, a tak je Mountfield pouhý jeden krok od postupu do semifinále. Jak ale ujišťuje jediný střelec Bílých Tygrů z duelu číslo 4, Bílí Tygři rozhodně nic nevzdávají.

Jak moc mrzí dva prohrané domácí zápasy?
Nic hezkého to pro nás není. Na druhou stranu ta série ještě nekončí, musí se vyhrát alespoň čtyřikrát a já doufám, že jim to uděláme ještě těžké. Věřím, že tam pojedeme s čistou hlavou.

Co rozhodlo zápas číslo 4?
Asi naše neproduktivita. Když dáme jeden gól ve třetí třetině stejně jako včera, tak budeme takové zápasy těžko překlápět na naši stranu. To, že nedáme víc gólů a neprosadíme se vepředu, nás sráží.

Do brány musel naskočit Jakub Neužil. Jak to podle tebe zvládl?
Klobouk dolů. Strašně těžká pozice, první zápas v play-off v kariéře. Myslím, že to zvládl na jedničku. Obrovsky nám pomohl, některé zákroky byly fantastické. Vůbec na něm nebyla vidět nějaká nervozita. Ukázal, že v něm máme kvalitního gólmana.

Patrik Augusta o nasazení Neužila
Rozhodlo se ráno na rozbruslení. Chytal parádně stejně jako v sezóně, když nastoupil. Odvedl výborný výkon a dal nám šanci vyhrát.

Jednou vám pomohla i trenérská výzva. Tušili jste, jak to dopadne?
Bavili jsme se o tom na střídačce. Trenéři mají tablet a tak nějak jsme si mysleli, že podle toho, co nám ukazovali, to gól nebude. Doufali jsme, že s tím budeme moct ještě něco udělat. Nevím, v jaké to bylo minutě, ale ještě tam bylo dost času.

Co udělat se špatnými začátky zápasů?
Nevím. Tohle je dlouhodobá záležitost a bohužel nás to stojí spoustu sil. Začínat zápas v play-off obdrženým gólem není jednoduché a ty síly to prostě bere. Tlačíme to potom, jak se říká, do kopce a musíme to překlápět, což není nic ideálního. Musíme se na to podívat, abychom udeřili jako první a měli to utkání taky někdy pod kontrolou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit