Bílí Tygři Liberec

Tahle sezóna nás musí hlavně posunout dál, říká po jejím konci Rychlovský

Date of publication Author Jan Kordík

Hradec Králové/Liberec - V pro Tygry rozhodujícím utkání série s Hradcem nebyla o zvraty nouze. Náš tým se totiž dokázal po nepříznivém vývoji do utkání hned několikrát vrátit, na trefu Olivera Okuliara ze 48. minuty ale již nedokázal odpovědět. Po prohře 4:6 tak pro liberecké hokejisty ročník končí ve čtvrtfinále.

Královéhradečtí opět skórovali jako první, ve druhé periodě jste se ale dokázali do klání vrátit. Jak se za pátým čtvrtfinále ohlížíš?
V první třetině byl Hradec jednoznačně lepší. My jsme si potom k tomu v kabině něco řekli a myslím si, že se ukázal charakter našeho týmu. Za mě byl Mountfield v každém zápase a souboji o krůček lepší. Teď jsme zase podle mě byli druhou a třetí třetinu lepší my, ale dáme gól na 3:2 a vedeme pak strašně krátkou dobu.

Vedení vám vydrželo necelé dvě minuty…
V celé sérii jsme vedli hrozně málo času. Byla to podle mě taky jedna z věcí, které nás stály zápasy. Všichni víme, že je to těžké na hlavu i fyzicky, když utkání musíme od začátku až do konce dotahovat.

Oproti soupeři jste měli za sebou náročné boje o elitní čtyřku a předkolo proti Škodovce. Bylo na začátku cítit, že měli Východočeši více sil?
Nemůžeme se na to rozhodně vymlouvat, ale ty zápasy někde podepsané být musely. Už na konci základní části jsme ukazovali náš charakter. Dokázali jsme se semknout a posledních třeba dvanáct utkání jsme hráli jako jeden muž a tahali za jeden provaz. Všechny končily de facto o jeden gól, a to nás stálo také spoustu sil. Proti Plzni jsme odehráli náročnou sérii na pět utkání, kde byla dvě prodloužení, s Hradcem to bylo také na krev… Byli ale nakonec šťastnější a my jim gratulujeme.

Petr Jelínek o čtvrtfinále s Hradcem
Největší problém byl v tom, že jsme pořád dotahovali. Samozřejmě nás to stálo hodně sil, jim se naopak hrálo lépe, když byli ve vedení.

Jak hodnotíš tento ročník z pohledu mladých hráčů, kteří byli hodně vidět?
Myslím si, že jsme jako mladší kluci měli dobrou sezónu. Třeba před Oscarem s Najmim musím smeknout, protože podle mě patřili mezi nejlepší hráče v lize. Na to, co předváděli v některých zápasech, musela spousta lidí koukat s otevřenou pusou. I pro nás ze střídačky byla radost se koukat, co vymýšleli za akce.

Co je podle tebe důležité si odnést z uplynulé sezóny?
Musí nás to hlavně posunout dále. Teď si odpočineme a je potřeba, abychom na to navázali koncepční prací po celý rok, makali každý den a zlepšovali se. Přes různé detaily se snažíme neustále posouvat dále. Sice se teď možná nedařilo starším hráčům, ale stejně jsme byli jako jeden tým. Všem jim musíme poděkovat, protože právě oni nás spoustu věcí naučili.

Společně s Petrem Jelínkem jsi byl se čtyřmi trefami nejlepším střelcem Tygrů v play-off. Bereš to jako určité předání žezla zkušeným hráčem mladému?
Je to takové symbolické. Jelen nám teď v play-off ukázal, jaký je to hráč, který nevypustí jediný souboj. Hrál výborně a myslím si, že byl skvělý kapitán.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit