Bílí Tygři Liberec

Loučení kapitána. Petr Jelínek už neoblékne dres Bílých Tygrů

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Jedna velká éra je u konce. Po devíti sezonách v klubu se loučí dlouholetý kapitán Petr Jelínek, který byl u největších úspěchů v historii Bílých Tygrů. Aktuálně čeká na nabídky od jiných týmů, ve hře zůstává i setrvání v organizaci v jiné roli. "Rád bych si hráčskou kariéru ještě o sezonu až dvě prodloužil, u Tygrů mám ale dveře otevřené," přiznává.

Jen málokdo zanechal v poslední dekádě pod Ještědem tak výraznou stopu jako on. Petr Jelínek po svém příchodu ze Slavie nechyběl u mistrovského titulu, zisku tří stříbrných medailí, čtyř Prezidentských pohárů a zahrál si semifinále Champions Hockey League. V posledních pěti letech nosil kapitánské céčko na hrudi a v sezoně 2016/17 dokonce nakoukl na tři utkání do národního týmu. V Liberci zažil také individuálně nejplodnější roky své kariéry, když v 553 zápasech nasbíral 254 kanadských bodů za 121 gólů a 133 asistencí. V počtu získaných bodů mu v klubových tabulkách patří páté místo, mezi střelci je dokonce třetí nejlepší.

"Bylo to krásných devět let. Během toho se tady zaplnila vitrína pohárama. Teď už je to na další generaci, aby pokračovala v té práci, která se tu nastavila. Bylo mi ctí, že jsem mohl být součástí téhle organizace tak dlouho, užil jsem si to," říká dojatý Jelínek, který ve své poslední bitvě s tygrem na hrudi vstřelil dvě branky v pátém čtvrtfinále proti hradeckému Mountfieldu. "Jsem rád, že jsem ukázal, že ještě nepatřím do šrotu. Pokud by to ale měl být ten úplně poslední zápas, tak si myslím, že mohu odejít se vztyčenou hlavou."

Jeho budoucnost je v tuto chvíli ve hvězdách. S vedením klubu se nedohodl na prodloužení smlouvy, aktuálně tedy může jednat s ostatními týmy. Není však vyloučeno, že se k Bílým Tygrům vrátí v jiné roli. "Už to není o tom, jestli jsem měl dobré poslední zápasy. Jde o to, kam se ten hokej celkově ubírá. Nemládnu a je potřeba ten tým oživit. Stále si myslím, že mám, co nabídnout, ale už se to neslučuje s koncepcí, která je tu v Liberci nastavena," vysvětluje hlavní důvod svého konce u Tygrů.

Existuje i varianta, že se s nikým nedohodne, v takovém případě by mohl v nové pozici zůstat v liberecké organizaci. "Teď záleží na konkrétní nabídce. Mám rodinu, dva malé kluky a muselo by mi to dávat smysl po všech stránkách. Chuť hrát ale pořád mám. Umím si však představit, že bych i ukončil kariéru. S Tygry mám vnitřní dohodu, kterou teď nechci rozvíjet. Nicméně panu Syrovátkovi jsem vděčný, že tu tahle možnost je," těší ho.

Zkušený forvard zároveň přiznává, jak těžké bude po takové době opouštět kabinu, kde trávil každý den. "Je to hrozně čerstvé, ještě si to srovnávám v hlavě. Jak spoluhráči, tak věci kolem hokeje tu byly úžasné. Já už jsem navíc Liberečák, mám tu domov. Nebude to určitě snadné."

Děkujeme za vše, kapitáne!

Lukáš Krenželok, Petr Jelínek a Jan Výtisk s mistrovským pohárem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit