Bílí Tygři Liberec

Nová role potvrzena. Petr Jelínek se od nové sezony chopí tygří rolby!

Date of publication Author Klub

Liberec - Když před necelým týdnem skončila Tygrům sezona 2022/23, Petr Jelínek hned po utkání v Hradci Králové avizoval, že pro něj šlo o poslední utkání v tygřím dresu. S organizací se ovšem neloučí, od nové sezony se stane hlavním rolbařem Bílých Tygrů.

Páté čtvrtfinálové utkání mezi Tygry a Mountfieldem HK bylo pro Petra Jelínka posledním v roli hráče. Mnohým se mohlo zdát, že je tím jeho působení v klubu definitivně u konce. Tak to ale rozhodně není. Po několika letech, kdy byl jako kapitán kormidelníkem tygří kabiny, nyní přesedlá k jinému kormidlu - chopí se rolby. Na ledě Home Credit Areny jej tak budou fanoušci moci vídat i nadále.

Toto rozhodnutí není žádným velkým překvapením. Dalo se vyčíst už mezi řádky v pozápasovém rozhovoru. "Moje štace v tuto chvíli končí, ale určitě nekončí možnost pokračování v klubu," hlásil novinářům. A na konci nastínil program na další dny: "Budu čekat na telefonu a pár dní u toho pít pivo. Jinak mi začíná učení na licenci B."

Zatímco si většina fanoušků a zástupců médií myslela, že je v závěru věty zamýšlena trenérská licence, realita byla jiná - myšlena byla licence pro možnost řídit rolbu. A nutno dodat, že pustit se do této funkce v době, kdy na nejednom extraligovém stadionu zaznamenávají ledaři a rolbaři problémy s ledem, je rozhodně výzva.

Nyní tedy bude jeho hlavním úkolem sžít se s ledem, který ze svých hráčských let velmi dobře zná. Po suché části přípravy si po opětovném namražení ledu odbude svou rolbařskou premiéru, v nové roli se pak poprvé představí před fanoušky již v září, kdy odstartuje nová extraligová sezona. Jedno je však jisté - o svého dlouholetého kapitána fanoušci prozatím nepřijdou!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit