Bílí Tygři Liberec

Oscar Flynn: Přestup pod Ještěd byl pro mě správný krok

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Letní liberecká akvizice Oscar Flynn prožil svojí nejpovedenější sezónu v české nejvyšší soutěži. Stal se nejlepším střelcem týmu v základní části a společně v lajně s Adamem Najmanem a Michaelem Frolíkem vzbuzovali v soupeřích strach. Jak se ohlíží za svým prvním ročníkem v dresu Tygrů?

Jak se s odstupem času hodnotí uplynulá sezóna?
Bylo to nahoru a dolů. Sezóna běžela a my se postupně lépe a lépe poznávali, a to nás odráželo k lepším výkonům, které jsme předváděli od začátku tohoto roku. Bohužel to pro nás skončilo ve čtvrtfinále. Když nevyhrajete čtyři zápasy v řadě, tak se ani není moc čemu divit a asi to tak mělo být.

Byl přestup do Liberce správný krok pro tvoji kariéru?
Já už jsem do Liberce jednou nakročeno měl, to bylo asi pět let dozadu. Jak se ale říká, vlak na jedné stanici nestaví a já jsem moc vděčný za možnost tu hrát. Za mě je to nejlepší organizace v Česku, zázemí je tu neskutečné. Z každého hráče je cítit, že se tu chce posouvat dál a dál. Abych ale odpověděl na otázku, tak ano, určitě to byl správný krok.

Letos se ti podařilo posunout své bodové kariérní maximum, co bylo klíčem k tomuto úspěchu?
Musím především poděkovat klukům, kteří s námi rozebírají videa. Dali mi hodně informací o tom, kde a jak se můžu zlepšovat. Samozřejmě také nesmím zapomínat na větší čas na ledě, který jsem v předchozích angažmá nedostával.

Oscar Flynn na adresu Patrika Augusty
Jsem mu nesmírně vděčný. Po loňské sezóně jsem cítil, že to nebylo úplně ono a on si mě i přesto vytáhnul sem. Patří mu jedno velké dík.

Jak moc bude týmu chybět končící kapitán Petr Jelínek?
Náhrada se bude těžko hledat. Je to borec, který tady odvedl neskutečný kus práce. V kabině byl slyšet každý den a především v těch nejdůležitějších momentech. Já mu přeji jen to nejlepší do zbytku kariéry, kterou snad ještě nepověsí na hřebík.

Jak plánuješ o letní přestávce odpočívat?
Chtěl bych volný čas využít i k jiným sportů, než je hokej, přece jen v sezóně na to není tolik času. Dále se chci věnovat rodině a být převážně s ní. Odpočinout si musí především hlava, o které to všechno je.

Budeš mít na programu i in-line hokej?
Ano, pokud se neobjeví nějaká zdravotní komplikace, tak bych rád. Záleží, jestli mě tam kluci z inlinů zase budou chtít (směje se).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit