Bílí Tygři Liberec

Boris Žabka novým asistentem Filipa Pešána

Date of publication Author Klub

Liberec – Realizační tým Bílých Tygrů má nové jméno. Pod Ještěd se vrací Boris Žabka, který bude společně s Jiřím Kudrnou asistovat hlavnímu trenérovi Filipu Pešánovi. V pozici nahradí Valdemara Jiruše, který se přesouvá k tygří juniorce.

Slovenský trenér Boris Žabka není pro dlouhodobé liberecké fanoušky žádnou neznámou. Bývalý obránce má za sebou bohatou extraligovou kariéru, která čítá více než pět set zápasů v české nejvyšší soutěži. V letech 2006 až 2009 navíc působil právě u Bílých Tygrů. Nejdelší čas ovšem strávil v Mladé Boleslavi, jejíž dres oblékal šest sezon a ukončil zde i hráčskou kariéru.

Jeho první trenérská štace byla u boleslavské mládeže, od sezony 2016/17 byl pak dva roky asistentem u A-týmu. V letech 2020 až 2022 sbíral bohaté zkušenosti u slovenské reprezentace do osmnácti let, se kterou získal i stříbrnou medaili na Hlinka Gretzky Cupu. V minulé sezoně pak znovu působil jako asistent extraligové Olomouci. V té následující již doplní realizační tým Filipa Pešána.

Vyjádření HLAVNÍHO TRENÉRA Filipa Pešána
Boris je bývalý skvělý hráč, který díky své historii zná i principy práce v naší organizaci. Platí za vynikajícího odborníka, který se specializuje na obránce. To ostatně dokázal na svých poslední štacích, ať už u slovenských národních mládežnických týmů, tak i v Olomouci, kde s beky odvedl výbornou práci. Těším se na úzkou spolupráci!

Jako asistent u A-týmu naopak končí Valdemar Jiruš, který měl v uplynulé sezoně na starosti také hráčský rozvoj. Působit bude ve staronové roli, kdy po pěti letech povede Bílé Tygry U20 jako hlavní kouč. "Musím se přiznat, že už mi role hlavního trenéra chyběla. Budu mít kolem sebe mladý trenérský tým a věřím, že si budeme rozumět. Jsem plný očekávání," těší se Jiruš na novou výzvu.


Boris Žabka během tréninku uděluje pokyny T. J. Melanconovi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit