Bílí Tygři Liberec

Kádr Bílých Tygrů posílí Miroslav Mucha

Date of publication Author Klub

Liberec - Slovenská enkláva v tygří kabině se rozroste o další jméno. Do Liberce míří útočník Miroslav Mucha, který doposud působil v zámořských soutěžích. Pětadvacetiletý forvard s klubem podepsal smlouvu na jeden rok s roční opcí.

Mucha už od střední školy studoval ve Spojených státech, kde úspěšně skloubil vzdělání se sportem. V zámoří odmaturoval a získal zde také vysokoškolský diplom. Jméno si udělal především v univerzitní lize NCAA, kde působil posledních pět sezon. Na svém kontě má i osm startů ve slovenské reprezentaci. Další zkušenosti se rozhodl sbírat v Evropě. "Jsem nesmírně rád, že můžu být v téhle super organizaci. Je tu krásné zázemí a fungující systém, což je skvělé pro hráčský rozvoj. Těším se, že mě to posune dál," líčí Mucha své první dojmy. S týmem už se zapojil do letní přípravy.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Miro je silový útočník, který hraje dobře na obou koncích kluziště. Je pracovitý, zarputilý, rychlý a slibujeme si od něj zvýšení konkurence v útočných řadách. Věřím, že u nás rozvine své hokejové kvality a řekne si o další starty ve slovenském nároďáku.

Profil Miroslava Muchy
Pětadvacetiletý útočník s hokejem začínal v Považské Bystrici, odkud se na jednu sezonu přesunul do Dubnice. Vždy pro něj bylo prioritou skloubit vzdělání se sportovní kariérou, a proto se ve svých šestnácti letech rozhodl pro studium na americké střední škole Shattuck St. Mary’s, která mu umožňovala kvalitně studovat a zároveň hrát hokej. Po maturitě se Miroslav na dva roky přesunul do týmu Minot Minotauros. Zde se postupem času propracoval mezi lídry týmu, díky čemuž se začaly hrnout také nabídky ke studiu na amerických vysokých školách. V roce 2018 si vybral Lake Superior State University, za niž odehrál celkem čtyři roky. Uplynulou sezonu 2022/23 strávil slovenský mladík převážně v dresu Michigan State University, připsal si ale také pár startů za Greenville Swamp Rabbits v ECHL. Nyní se po mnoha letech v zámoří přesouvá zpět do srdce Evropy, kde se pod Ještědem připojí k Bílým Tygrům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit