Bílí Tygři Liberec

Balinskis slaví domácí čtvrtfinále. Ivan rozdával asistence

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Základní skupiny právě probíhajícího světového šampionátu, na kterém brousí ledy i několik Tygrů, jsou u konce. Do vyřazovací části nakonec se svým týmem postoupil Uvis Janis Balinskis, zatímco Michal Ivan se Slovenskem končí už nyní. V turnaji dále pokračuje i česká reprezentace s Ronaldem Knotem.

Liberecký obránce Michal Ivan hraje již na svém třetím MS v hokeji a v Rize se zařadil mezi pevné stavební kameny slovenské defenzivy. V základní skupině na ledě strávil v průměru téměř 17 minut a na týmové produktivitě se podílel dvěma asistencemi.

Průměrnému i celkovému času ve hře poté v lotyšském mužstvu vévodí nyní už bývalý Tygr Uvis Janis Balinskis, který na domácím turnaji zatím zaznamenal dvě gólové přihrávky. Právě Slovensko a Lotyšsko spolu navíc na dálku soupeřily o postup do čtvrtfinále, z něhož se nakonec radoval druhý jmenovaný hráč. Nejlepší bek uplynulé extraligové sezóny si tak se svým týmem zahraje play-off na domácím šampionátu!

Ze stejné skupiny se mezi nejlepší osmičku probojoval i český tým, za který zatím čtyři utkání odehrál Ronald Knot, jenž se naopak pod Ještěd vrací. Od zápasu se Slovinskem ovšem zatím na svou další příležitost v turnaji čeká.


Michal Ivan (vpravo) ve slovenském dresu; FOTO: Markéta Křížová

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit