Bílí Tygři Liberec

Tygři v hokejbalové exhibici vyzvali národní tým. Do brány se postavil Vlach

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Čtvrteční odpoledne patřilo ve Svijanské aréně hokejbalové exhibici, ve které liberečtí lední hokejisté vyzvali hokejbalovou reprezentaci do 23 let. Kromě zápasu nechyběly ani dovednostní soutěže, autogramiáda nebo překvapivé tahy v sestavě.

Už při představování soupisek obou mužstev čekalo solidně zaplněnou Svijanskou arénu překvapení. Do brány Liberce se totiž nepostavil brankář Daniel Král, nýbrž Jaroslav Vlach, který běžně zastává roli útočníka. „Chtěl jsem si to zkusit, zajímalo mě, jaké to je. Bylo to fajn,“ usmíval se urostlý forvard. „Jarda za mnou přišel s tím, že mi ukáže, jak se to dělá. Měl to těžký, navíc se ani nehrálo na ledě. Podle mě to ale zvládl dobře,“ chválil svého spoluhráče Král.

První zkušenost v brankovišti okořenil Vlach několika povedenými zásahy, porážce ale nezabránil. Tygři nakonec s českým výběrem, který na konci června čeká v areálu Home Credit Areny domácí mistrovství světa, prohráli 4:8. „Před šampionátem jsme chtěli klukům zvednout sebevědomí. Tak snad se proti nám namlsali,“ vtipkuje Vlach.


Jaroslav Vlach v brankářské výstroji

A jak se Severočeši vypořádali s jinou herní plochou? „Jako malí jsme s kamarády hráli hokej na silnici před barákem, takže s hokejkou a míčkem to trochu umím. Hráli jsme podle mě celkem v tempu, bylo ale vidět, že kluci z repre mají naběháno,“ komentuje utkání Král.

„Hrajeme to každý den a jsme na balonek zvyklý, což se nejspíš projevilo i na výsledku. Hokejisti mě ale zaujali svým přehledem o dění na hřišti, to byla oproti nám úplně jiná dimenze,“ vrací se k zápasu hokejbalista Vojtěch Jágr.

Kromě samotného duelu proběhla v rámci exhibice i soutěž v tvrdosti střelby či samostatné nájezdy. Na samém konci nechyběla ani autogramiáda zástupců obou výběrů. „Bylo to příjemné zpestření přípravy, všichni jsme si to užili,“ říká Král na závěr.


Závěrečné foto


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď je silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit