Bílí Tygři Liberec

Los Angeles? Dojmy jsou obrovské, hlásí Dvořák po kempu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V minulé sezóně udělal velký posun, když se už v 17 letech usadil v sestavě áčka, o play-off i MS dvacítek ho ale připravily zdravotní potíže. Satisfakce se Jakub Dvořák dočkal na konci června, kdy si ho na draftu NHL vybrala na celkovém 54. místě organizace Los Angeles Kings. Na západním pobřeží USA se už osobně předvedl v rámci development kempu.

Byla pro tebe uplynulá sezóna trošku jako horská dráha? Po hokejové stránce skvělý rok, po zdravotní horší...
Ano, ta definice je podle mě úplně přesná. Byla tam spousta dobrých chvil, pak přišlo zranění a šlo to zase dolů. Když se za tou sezónou ale celkově ohlédnu, tak pro mě určitě byla úspěšná.

Pojďme ale k úspěšnému draftu. To musí být skvělý pocit, že?
Ze začátku jsem si to úplně neuvědomoval, ale po kempu, který jsem v Los Angeles absolvoval, se mi otevřela realita a ty pocity jsem naplno docenil. Beru to jako skvělou novou příležitost, které se do budoucna budu snažit co nejlépe držet.

Spadla z tebe nervozita v momentu, kdy tvoje jméno na draftu skutečně zaznělo?
Ano, byla to pro mě obrovská vlna euforie. Draft jsme sledovali doma s rodinou a musím říct, že to čekání bylo takové nervózní. Určitě se mi ulevilo.

Takže jsi neměl vyloženě náznaky, že o tebe budou kluby mít zájem?
Od některých týmů jsem zájem registroval, ale Los Angeles jsem paradoxně vůbec nečekal. Přes celou loňskou sezónu jsem s nimi komunikoval asi jen dvakrát, takže pro mě jejich volba byla hodně milé překvapení.



Kings si tě navíc vybrali v rámci své vůbec první volby v letošním draftu. To má velkou váhu, že?

Rozhodně. Svůj pick v prvním kole vytrejdovali, takže poprvé vybírali až ve druhém. Je to určitě zodpovědnost navíc. Zároveň si jsem vědomý i očekávání od fanoušků, která s tím souvisí.

Ohlasy fanoušků byly po draftu v drtivé většině pozitivní, zaznamenal jsi to?
Ano, zaznamenal. Už jsem navíc v Los Angeles absolvoval development kemp, tréninky tam byly pro veřejnost otevřené. Vždycky se přišlo podívat hodně lidí, fanoušci mě poznávali a chtěli se se mnou bavit. To přivítání od nich bylo hodně milé.

Jak takový kemp probíhá?
Hlavní účel je navzájem se seznámit, poznat se s trenéry a hráči. Měli jsme různé aktivity, které k tomu vedly. Druhá důležitá stránka je samozřejmě to, aby nás trenéři viděli na ledě a měli s námi možnost pracovat. Vždycky jsme měli dvakrát denně led a právě nějakou doplňkovou aktivitu.

Jaký dojem na tebe lidé z organizace Kings udělali?
Ten dojem byl obrovský, všichni byli ochotní a pozitivní. Podle toho se odvíjela i pak ta vzájemná spolupráce. Moc se mi tamní mentalita líbí.

Co se ti jako první vybaví, když se řekne Los Angeles?
Asi nebudu výjimka, když řeknu Hollywood a Beverly Hills. Těch zajímavých míst je ale mnohem víc.

Je pravda, že si tě vybral klub, který sídlí v hodně atraktivní destinaci...
Ačkoliv jsem tam zatím strávil jen pár dní, a tolik jsem toho neviděl, musím říct, že je to opravdu krásné město. Je to ještě takový bonus k tomu, že jsem byl draftovaný.

Co na draft říkal tvůj bývalý spoluhráč a kapitán Petr Jelínek, který v LA Kings nově působí jako skaut?
Volali jsme si krátce po draftu a hned mi gratuloval. Říkal, že mu už prý z Los Angeles taky volali, že mě bude mít na starosti. (smích) Je to pěkné, že se to takhle s Petrem sešlo.

Už víš, jaké s tebou mají Kings plány do nové sezóny?
Ještě nic není definitivní, ale nějaké náznaky mám. Pravděpodobná je i varianta, že mě ještě rok nechají hrát v Liberci. Nemůžu to ale říct s jistotou, uvidíme.

V úterý jsi přiletěl z kempu v Los Angeles, ve čtvrtek už odjíždíš na akci s reprezentací U20. Je to poměrně náročné období, že?
Přiznávám, že jsem se těšil, že si trošku odpočinu. Nakonec ale zůstalo vlastně jen u jednoho volného týdne po mistrovství světa U18. Odpočinku moc nebylo, navíc se k tomu teď přidalo to cestování. Z Los Angeles jsme letěli asi 15 hodin, trošku to na sobě teď cítím.

Reprezentační dvacítku nově vede Patrik Augusta, pod jehož vedením jsi v minulé sezóně pronikl do extraligy. Těšíš se?
Pro mě je to skvělé. Pan Augusta mě zná a ví, co ode mě čekat. Já zase znám jeho trenérský rukopis. Myslím si, že z toho můžeme těžit oba.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit