Bílí Tygři Liberec

O další krok blíže ke snu. Dvořák podepsal smlouvu s Kings!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Draft, pak účast na development kempu a teď i podpis smlouvy! Osmnáctiletý Jakub Dvořák se o další krůček přiblížil ke snu zahrát si v NHL. V organizaci Los Angeles Kings podepsal nováčkovskou smlouvu na tři roky s průměrnou roční hodnotou 900 tisíc dolarů.

Pro mladého obránce tak pokračuje příběh, který se – podle jeho slov – začal ubírat trošku překvapivým směrem. "Od některých týmů NHL jsem zájem registroval, ale Los Angeles jsem paradoxně vůbec nečekal. Přes celou loňskou sezónu jsem s nimi komunikoval asi jen dvakrát, takže pro mě jejich volba na draftu byla hodně milé překvapení," usmíval se v rozhovoru, který jsme na našich stránkách vydali jen před několika dny.

Na přelomu minulého týdne se Dvořák v Los Angeles osobně představil na development kempu, kde nadchl nejen svými fyzickými proporcemi, ale i velmi dobrým pohybem. "Ze začátku jsem si úspěch na draftu úplně neuvědomoval, ale po kempu, který jsem v LA absolvoval, se mi otevřela realita a ty pocity jsem naplno docenil. Beru to jako skvělou novou příležitost, které se do budoucna budu snažit co nejlépe držet," hlásil po návratu z USA.

A příležitosti se může pevně držet i nadále, jelikož s ním Kings podepsali tříletý nováčkovský kontrakt. V následujících týdnech se také bude rozhodovat o Dvořákově nejbližší budoucnosti. Ve hře zůstává i varianta, že ho Los Angeles pro následující ročník ještě ponechá v Liberci.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit