Bílí Tygři Liberec

Dávid Hrenák: Z působení v organizaci LA Kings jsem si vzal nejvíc, co šlo

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Nová tygří akvizice mezi tři tyče v podobě pětadvacetiletého Dávida Hrenáka absolvuje v Liberci celou předsezónní přípravu. Slovenský brankář navíc vyhlíží po dlouhých sedmi letech strávených v zámoří návrat na evropská kolbiště. Neméně se však těší na další posun ve své kariéře a na spolupráci s koučem gólmanů Martinem Láskou.

V Liberci trávíš již několik měsíců. Pokračují tvé dobré první dojmy?
Moc se mi tu líbí a mám stále super pocity. Parádní je tu hlavně hokejové zázemí, stejně tak ale hráči a trenéři. Zatím to můžu hodnotit maximálně pozitivně.

Co pro tebe bylo klíčovým faktorem pro přesun do tygří organizace?
Rozhodování opustit zámoří nebylo úplně jednoduché. Když se naskytla příležitost být po sedmi letech blíže domovu, tak to byla ještě o něco větší motivace. Přesvědčila mě ale hlavně možnost pracovat se skvělým trenérem brankářů, jako je Martin Láska. Viděl jsem v angažmá Tygrů taky to, že se můžu kariérně posunout o něco dále. To bylo pro moje rozhodnutí nejdůležitější. Jsem zatím moc rád, že jsem se rozhodl právě pro Liberec.

Bereš právě Martina Lásku jako určitou ikonu mezi trenéry gólmanů?
Myslím si, že určitě ano. Svědčí o tom už to, kteří brankáři prošli v liberecké organizaci jeho rukama. Na práci pod ním se moc těším, už teď je to super. Věřím, že to tak bude pokračovat.

„Momentálně jsem v Liberci a ten je pro mě nejdůležitější.“

Pod Ještědem se protočila řádka výtečných gólmanů, a to ať už Petr Kváča, či dříve třeba Roman Will. Cítíš tak, že budou tvé výkony hodnoceny přísnějším metrem?
Každý brankář je něčím výjimečný, stejně jako byli oni. I já mám nějaké silnější, ale také slabší stránky. Hlavní je se teď soustředit na přípravu a brát ji den po dni, abych z ní vytěžil maximum. Musíme být do sezóny připravení všichni co nejlépe to půjde.

Hrála roli v návratu do Evropy i větší šance obléct seniorský reprezentační dres?
Rozhodně to byl jeden z prvků, který mi pomohl s rozhodováním. Budu tady víc na očích, v průběhu roku se navíc hrají různé turnaje. Je potom větší příležitost se ukázat reprezentaci a hrát za ní. To je taky jeden z mých snů.

Vnímáš své zámořské působení jako již dopsanou kapitolu?
Nadobro uzavřené to v sobě ještě nemám. Nejsem ještě úplně nejstarší a je vidět, že v dnešním hokeji se někdy dějí takové věci, které by člověk ani nepředpokládal. Ostatně stejně jako v běžném životě. Ještě jsem se od téhle možnosti úplně neodstřihnul, na NHL už ale nějak extra nemyslím. Momentálně jsem v Liberci a ten je pro mě nejdůležitější.

Mrzí tě, že jsi v LA nedostal více prostoru?
Určitě mrzí, ale zároveň jsem si z toho podle mě vzal nejvíc, co se dalo. Jsem možná i ve finále rád, že to takhle dopadlo. Byl jsem v organizaci jeden rok, takže jsem i tak získal cenné zkušenosti. Doufám, že je budu moct přetavit do následující sezóny.

„Díky škole přijdete na to, že jdou dělat v životě i jiné věci, než jen hokej.“

Bylo ve hře i případné prodloužení tvého angažmá v Los Angeles Kings?
Víceméně jsem už byl rozhodnutý pro Liberec, takže jsem ani nechtěl nic řešit. Učinil jsem rozhodnutí a chtěl jsem se soustředit na Tygry jako na to nejpodstatnější.

Svou zámořskou štaci jsi spojil i se studiem na univerzitě. Jak cenné pro tebe bylo spojení hokeje a vzdělávání?
Je to hlavně o tom, že člověk získá i obraz o životě mimo hokej. Když jsem tam šel, tak jsem byl nastavený tak, že neexistuje nic jiného než hokej. Díky škole přijdete na to, že jdou dělat v životě i jiné věci, než jen hokej, a získáte větší všeobecný přehled.

Brankářský tandem budeš tvořit s Danielem Králem, jenž stále ještě proniká do dospělého hokeje. Sedli jste si?
Zatím ho vnímám moc dobře. Je to mladý talentovaný kluk a oba dva se podle mě můžeme od sebe něco naučit.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!