Bílí Tygři Liberec

Novým kapitánem bude Birner. Asistenty Bulíř a Filippi

Date of publication Author Klub

Liberec - Otázka nového kapitána je ještě před prvním přípravným zápasem zodpovězena. Hlavní trenér Filip Pešán vybral se svými asistenty Michala Birnera, který se tak stane už 11. kapitánem Bílých Tygrů v extraligové historii.

"Pro mě to je samozřejmě závazek vůči týmu, celé organizaci a fanouškům. Budu se snažit dělat tu funkci s nejlepším vědomím," říká Birner. Ten už řadu let patří mezi tahouny a nejzkušenější hráče Bílých Tygrů. Dle jeho slov se tak výrazné změny v jeho přístupu dít nebudou. "Přímo v kabině se nic zásadního nemění. Věci budu dělat jako doteď a snažit se jít příkladem. V předchozích sezonách jsem také mluvil hodně. Hlavní je, abychom z toho měli radost a dosáhli na výsledky, kterých si všichni přejeme."

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Michal je přirozený lídr na ledě i v kabině především díky svému poctivému a příkladnému přístupu. Patří mezi hlavní osobnosti, které stály za vzestupem klubu v poslední dekádě a je podepsaný pod většinou medailí a úspěchů. Jeho jmenování byla pro mě jasná volba."

Kapitánské céčko Birner přebírá po Michalu Bulířovi, který toho ale v uplynulém ročníku vinou zranění příliš neodehrál. Většinu zápasů tak jako kapitán působil Petr Jelínek, který po sezoně ukončil hráčskou kariéru. Novými asistenty budou právě zmíněný Bulíř a Tomáš Filippi. Všichni tři patří mezi čtyři nejproduktivnější hráče klubové historie. "Nejde o to písmeno na hrudi. V pozici lídra tu máme pět až šest hráčů, chceme hodně komunikovat mezi sebou a s trenéry a snažit se to posunout na novou úroveň," věří sedmatřicetiletý forvard.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit