Bílí Tygři Liberec

Sérii venkovních utkání zakončí Tygři v Litvínově. Podaří se jim bodovat?

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Liberecké Bílé Tygry čeká poslední zápas před návratem do domácího prostředí. V něm se utkají s litvínovskou Vervou, která v létě přivedla hned několik zvučných jmen. Dokáží Liberečtí pod Krušnými horami uloupit nějaké body? Na tuto otázku získáme odpověď v nedělních 14:30 na ledě Zimního stadionu Ivana Hlinky.

Venkovní trable

Svěřenci Filipa Pešána začali sezónu úspěšně, když doma porazili Mladou Boleslav poměrem 4:3. Ovšem momentální série venkovních zápasů prozatím body nepřinesla. Nejprve Bílí Tygři padli s vicemistrem z Hradce výsledkem 3:5. Následně se šelmy představily na ledě úřadujícího mistra. S Třincem drželi Liberečtí dlouho krok, ale vabank hry bez brankáře jim nevyšel, z čehož nakonec vyplynula prohra 1:4.

Chemici také vstoupili do nového ročníku úspěšně. V první kole sice podlehli pardubickému Dynamu, ale poté se naladili na vítěznou vlnu. Ve druhém kole si na domácím ledě poradili s plzeňskou Škodovkou, kterou porazili 4:2. V pátečním utkání se představili v Brně, odkud si svěřenci Karla Mlejnka odvezli další tři body za výhru 3:2.

Daniel Král ohledně nevyužitých přesilovek
Je pravda, že jsme jich měli dost, škoda, že jsme jich nevyužili víc. Celkově si myslím, že to z naší strany nebylo špatné.

Koho sledovat?

Americký zadák Ian McCoshen zaznamenal svůj první přesný zásah v české nejvyšší soutěži. V utkání proti Třinci předvedl svoji tvrdou ránu, po které se kotouč zastavil až za brankovou čárou. Dokáže se liberecký bek znovu zapsat mezi střelce?

Litvínovský Jindřich Abdul se v posledním zápase proti brněnské Kometě blýsknul dvěma přesnými trefami, čímž dopomohl svému týmu k zisku tří bodů. Celkově má už český forvard na svém kontě tři góly a jednu asistence po třech odehraných duelech.

Mládí v brankovišti

Oba zítřejší soupeře spojuje jedna věc, a tou je velmi mladá brankářská dvojice. Litvínovskou branku hájí duo Tomek-Zajíček, přičemž první jmenovaný prozatím odchytal všechna utkání Vervy. Liberecké brankoviště si prozatím zápasy rozdělilo. Liberečtí již vyslali do akce oba své gólmany, dva starty si připsal Dávid Hrenák a jeden Daniel Král. Ať už tedy oba týmy určí jako brankáře kohokoliv, je zaručené, že uvidíme souboj mladých strážců brány.

Poslední dva zápasy, které sehráli Tygři na ledě Litvínova, rozhodly až samostatné nájezdy. V tom první brali bod navíc Liberečtí a ve druhém naopak Verva. Rozhodnou následující zápas opět samostatné nájezdy? Na tuto otázku získáme odpověď v nedělních 14:30 na obrazovkách ČT2.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit