Bílí Tygři Liberec

Šelmy míří do Budějovic! Napraví nelichotivou bilanci z venkovních utkání?

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Doma se Tygrům zatím daří, to samé se však nedá říct o venkovních utkáních. O první výhru na ledě soupeře v sezoně bude parta kolem kapitána Michala Birnera usilovat na jihu Čech, kde na ni čeká rozjetý Motor. Odrazí se Liberec od výhry nad Dynamem a dokráčí si pro první body z venku? Utkání v budějovické Budvar aréně začíná ve čtvrtečních 17:30 a bude ho vysílat O2 TV Sport.

Kontrast forem

Liberečtí v této sezoně zatím drží zajímavou zvyklost, když body sbírají výhradně jenom na domácím ledě. Na tuto skutečnost naposledy doplatil lídr tabulky z Pardubic, když jej šelmy porazily 4:3 po nájezdech. Na ledech soupeřů je to však jiná pohádka. Posledně padl náš tým v Karlových Varech, přestože s nimi svedl velmi vyrovnaný souboj.

Dávid Hrenák po zápase s Pardubicemi
Tímto utkáním jsme ukázali, že i náš tým je velmi kvalitní a umíme hrát dobrý hokej. Teď to musíme brát od zápasu k zápasu a postupně se posouvat dopředu.

Jihočeši se nachází ve zcela jiné a veselejší situaci. Vyhráli poslední dvě utkání proti Mladé Boleslavi resp. Vítkovicím a s čtrnácti body sedí na klíčovém čtvrtém místě. A to vše napříč jen patnácti vstřeleným brankám. Navíc stejně jako Tygři ještě doma neprohráli, bude náš tým první výjimkou?

Koho sledovat?

Střeleckou smůlu v posledním utkání prolomil Michal Bulíř a pomohl tak k výhře nad Dynamem. Naváže na svůj výkon i proti Motoru?

Jedním z motivů zápasu bude rozhodně Jan Ordoš. Pro libereckého odchovance půjde o vůbec první duel proti svému mateřskému klubu. Zamezí mu Tygři ve skórování?

Rostoucí role juniorů

V kádru šelem pravidelně nastupuje hned trojice juniorů, to je nejvíce ze všech týmu extraligy. Trojlístek Galvas, Dvořák, Pérez dostávají v průměru více jak deset minut na zápas a v posledních utkáních tato čísla rostou. Bude tak určitě zajímavé sledovat, kam se bude tento trend nadále ubírat.

Skončí série venkovních nezdarů a přivezou si Tygři první body z výjezdu? Utkání startuje už ve čtvrtečních 17:30 v českobudějovické Budvar aréně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit