Bílí Tygři Liberec

Z výsledku jsme zklamaní. Musím být produktivnější, velí Rychlovský a chválí Krále

Date of publication Author Redakce

Liberec - Souboj brankářů. Tak by se dala charakterizovat předehrávka s Karlovými Vary, v níž Bílí Tygři získali jeden bod za prohru 1:2 po samostatných nájezdech. Na Dominiku Frodlovi v brance hostů několikrát ztroskotal i člen první lajny Jakub Rychlovský. "Nemáme teď hokejové štěstíčko. Věřím, že když tomu půjdeme naproti, tak se to postupně otočí," říká.

Začali jste znovu výborně, pak už jste se však i přes dvě dlouhé přesilovky pět na tři neprosadili. Je to velké zklamání?
Rozhodně je. Vstupy do utkání máme dobré a myslím, že první třetinu jsme odehráli solidně. Znovu jsme si ale nepomohli v přesilovkách pět na tři, což nás v sezóně trápí. Oslabení jsme zlepšili, musíme se ještě zvednout v početních výhodách a věřím, že to bude dobré.

Byl to výkon, od kterého se můžete odrazit? Šancí byla spousta.
V podobném duchu se to neslo už mnohokrát, příležitostí máme hodně, i těch vyložených. Všechna čest k Dominiku Frodlovi, ale myslím, že jsme z něj trošku sami udělali gólmana do reprezentace. Chytal výborně, avšak kolikrát jsme ho prostě trefili. Nemáme teď hokejové štěstíčko. Věřím, že když tomu půjdeme naproti, tak se to postupně otočí, uděláme nějakou vítěznou sérii a budeme stoupat tabulkou.

Na druhé straně se podobně činil i Daniel Král, že?
Klobouk dolů! Na to, kolik mu je let a kolik má zatím odchytáno zápasů, se mi ohromně líbí. Do všeho jde s obrovským nasazením. Myslím, že má před sebou velkou budoucnost a v tomhle zápase to na sto procent ukázal. Věříme mu, že bude v podobných výkonech pokračovat.

Aktuálně nastupuješ v první formaci, jak si důvěry trenérů vážíš?
Moc si jí vážím! Filiny (Tomáš Filippi) je hokejista jako blázen, my se tam s Fašem (Martinem Faškem-Rudášem) snažíme dělat takovou tu černou práci, dávat do toho rychlost, chodit do brány, clonit. Tomáš Filippi hraje neskutečně od začátku sezóny, je to náš lídr. Snažíme se od něj učit.

Na základě analytických statistik se ti letos mnohem více daří střílet z nebezpečného prostoru. Cítíš se zatím v sezóně dobře?
Ano, od začátku se cítím výborně. Předchozí ročníky mě ze začátku často limitovala zranění, načež jsem se do toho těžko dostával. Teď se cítím velmi dobře, ale myslím, že je to ode mě pořád málo. Šance mám vyložené, například i teď proti Varům v prodloužení. Příležitosti mám prakticky každý zápas a je potřeba, abych byl produktivnější. S trenéry to řešíme i na videu, bavíme se, jak lépe situace řešit. Musím tomu jít naproti, aby to tam začalo padat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit