Bílí Tygři Liberec

Pozvánka do reprezentace? Odměna za poctivou práci, říká Rychlovský

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - Jakub Rychlovský zažívá průlomovou sezonu. Letos patří mezi hlavní opory libereckého útoku, před nedávnem zaznamenal první extraligový hattrick a nyní přišel další úspěch v podobě nominace do seniorské reprezentace. Rodák z Vrchlabí již atmosféru reprezentačních akcí okusil, avšak pouze v mládežnických kategoriích. Svou premiéru v seniorském nároďáku si odbyde v rámci prosincového seriálu Euro Hockey Tour.

Nejprve první extraligový hattrick, teď první pozvánka do seniorské reprezentace, jak si toto období užíváš?
Užívám si to a moc mě to baví. Hokej mě bavil vždycky, ale když se daří, chodí člověk na zimák ještě o něco raději. Myslím, že se daří nejen mě, ale i celému týmu, což je super. Zároveň ale nechci usnout na vavřínech. Musím na sobě dál pracovat, abych mohl být v budoucnu lepším hráčem, než jsem teď.

Na čem tedy momentálně nejvíce pracuješ?
Pracuji na zlepšování všech svých nedostatků a zároveň se snažím vylepšovat své přednosti. Rozhodně je to střelba, lepší rozhodování v určitých situacích nebo má hra v obranném pásmu.

Jak jsi reprezentační pozvánku na Euro Hockey Tour uvítal?
S nominací jsem příliš nepočítal, proto jsem byl moc rád, když mi pan Rulík zavolal a oznámil mi, že jsem nominovaný. Je to pro mě odměna za práci, kterou odvádím. Nesmím se tím ale nechat uspokojit a pracovat na sobě dál. Rozhodně je to pro mě motivace do další práce. Věřím, že konfrontace s mezinárodní úrovní mi otevře oči.

Filip Pešán o nominaci trojice Tygrů na Euro Hockey Tour
Jsem rád, že si kluci užijí trochu jiný hokej a zároveň si mentálně odpočinou od extraligy. Hrát za reprezentaci ve vyprodané O2 Aréně bude jistě zážitek.

Těšíš se?
Těším se moc, bude to něco nového. Také si myslím, že to bude trochu jiné než mládežnické reprezentace.

Jak na tvou nominaci reagovala rodina?
Byli první, komu jsem to oznámil. Měli ohromnou radost. Vlastně i pro ně je to svým způsobem odměna, jelikož jsou velkými hokejovými fanoušky. Taťka s jednou babičkou jezdí skoro na každý zápas po celé republice, když jim to čas dovolí. Moc si vážím podpory, kterou jsem od nich měl a doufám, že jim to takhle mohu alespoň částečně splácet.

Vnímáš tuhle sezonu jako svou přelomovou?
Asi to tak může vypadat, ale já jsem se snažil pracovat každý rok. Teď dostávám od pana Pešána obrovský prostor na ledě a mám kolem sebe skvělé spoluhráče. S Tomášem Filippi je radost hrát, ohromně mě to s ním baví, hodně spolu o hře komunikujeme a co si řekneme, to pak také předvádíme na ledě.

Tomáš Filippi je do reprezentace také nominován, je tu podle tebe šance, že budete hrát spolu?
K tomu nemám vůbec žádné informace. Nevím, jaký zápas budu hrát, ani s kým. V pondělí odjíždíme na sraz, kde se dozvíme víc (rozhovor vznikl po nedělním zápasu s Boleslaví, pozn.red.). Jedu autem právě s Tomášem, který je trošku jako můj táta. Snaží se mi předávat své ohromné zkušenosti, čehož si moc vážím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit