Bílí Tygři Liberec

Po dlouhé době konečně doma! Pod Ještědem se představí Rytíři

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Po dlouhých osmnácti dnech konečně extraligový kolotoč zavítá i pod Ještěd. V mezisvátečním čase Tygři vyzvou kladenské Rytíře, a to už ve čtvrtečních 18:00 v Home Credit Areně.

Návrat na vítěznou vlnu?

Po reprezentační pauze se na extraligová kluziště vrátily šelmy výhrou, když porazily svého rivala z Hradce Králové přesvědčivě 5:2. Na tento výsledek však nedovedly navázat na Štěpána pod Krušnými horami, kde vinou nepovedené první třetiny padly 3:6. I tak ale Liberečtí ztrácí z pátého místa na čtvrtou Vervu jen tři body. Ty se pokusí získat v jiných duelech, kde se pokusí napravit nezdar z Litvínova.

Filip Pešán o utkání s Litvínovem
Do Litvínova jsme přijeli s cílem odehrát co nejvíce minut v rovnovážném stavu, protože jsme věděli, že domácí mají velmi kvalitní a efektivní přesilové hry. Což se nám poslední zápasy nedařilo. Vyloučených na naší straně bylo strašně moc a s takovýmhle počtem se zápas vyhrát nedá. Utkání se v přesilových hrách zlomilo a rozhodlo.

Kladno se vůbec nenachází v dobrém rozpoložení. Rytíři prohráli pět posledních zápasů a poslední Mladá Boleslav jim už dýchá na záda. Je ale potřeba dodat, že poslední dvě klání sehráli Středočeši proti špičce tabulky, Pardubicím a Spartě. A nevedly si vůbec zle. Na východě Čech rozhodl rozdíl jedné branky, na Spartě zase podlehl třináctý tým tabulky po srdnatém výkonu 3:5.

Koho sledovat?

Po návratu ze své reprezentační premiéry se daří Jakubu Rychlovskému. Dvaadvacetiletý forvard skóroval jak v Hradci, tak v Litvínově a s třinácti góly vede týmovou tabulku střelců. O kolik kousků rozšíří svůj účet proti Rytířům?

Na kladenské straně se rozhodně nesmí opomenout Denis Kusý. Šestadvacetiletý forvard v probíhajícím ročníku zaznamenal šestnáct bodů v devatenácti zápasech a řadí se k tahounům ofenzivy svého mužstva.

Nestárnoucí legenda pod Ještědem

Když si minulý rok Jaromír Jágr odbýval sezónní debut, bylo to právě pár dní před Vánoci v Liberci. Tenhle rok do extraligy naskočil jednapadesátiletý útočník o něco později, na severu Čech to bude ale jeho třetí utkání sezony.

Vrátí se Tygři na vítěznou vlnu a porazí Rytíře i přes jeho přítomnost na hřišti? Třetí měření sil se Středočechy začíná ve čtvrtečních 18:00 v liberecké Home Credit Areně.

Poslední vzájemný zápas

Rytíři Kladno vs. Bílí Tygři Liberec 3:6
Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš, Tralmaks), 23. Strnad (Hejda), 34. Klepiš (Dotchin, Kusý) – 5. Filippi (Vlach), 35. Rychlovský (Filippi), 42. Vlach (Klíma, Pérez), 44. Bulíř (Rychlovský, Knot), 45. Rychlovský (Vlach), 58. Rychlovský (Filippi, Knot).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit