Bílí Tygři Liberec

V rámci prvního duelu roku 2024 dorazí pod Ještěd České Budějovice

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Do nového roku by se mělo vkročit pravou nohou. Aby tento úkol parta kolem kapitána Michala Birnera splnila, bude muset porazit českobudějovický Motor. Úvodní buly padne ve středečních 18:00 v liberecké Home Credit Areně.

Pokračování tam, kde se skončilo?

Své prosincové působení Tygři uzavřeli výhrou v Karlových Varech, kde dokázali otočit z nepříznivých 0:2 na 4:2 a zapsat tři body. Tím tak ukončili sérii dvou předchozích nezdařených utkání, ve kterých padli s Litvínovem a Kladnem. V tabulce se nyní s rovnými padesáti body šelmy nachází na děleném pátém místě právě s Českými Budějovicemi, které mají však dva zápasy k dobru.

Tomáš Filippi po duelu s Energií
Po dvou třetinách jsme sebrali naše zbytky sil a řekli si, že je tam musíme všechny nechat. Teď máme pár dní bez zápasu, takže nebylo na co se šetřit. Bylo vidět, že jsme si za tím šli a za třetí třetinu jsme byli odměněni.

Den před Silvestrem skončila vítězná šňůra Jihočechů, když podlehli zvedajícím se Vítkovicím v nájezdech. Jejich bodová série ale nadále trvá. Už sedm utkání v řadě si Motor zapsal vždy alespoň jeden bod a v Liberci si ji rozhodně zadarmo ukončit nenechají.

Koho sledovat?

Tučným písmem se pod poslední výhru Tygrů podepsal Daniel Král. Mladý brankář si připsal proti Varům osmadvacet zákroků a od půlky utkání navíc branku zavřel, což bylo základem obratu. Dostane šanci i proti Jihočechům?

V posledním duelu proti Vítkovicím zazářil Jáchym Kondelík. Bez mála dvoumetrový obr si připsal hned tři primární asistence. Na výhru to sice nestačilo, na pokračování bodové série však ano. Dokáže si ho liberecká obrana pohlídat?

Tvůj dům, můj hrad?

V uplynulém kalendářním roce se tyto celky setkaly hned čtyřikrát a vždy se z výhry radoval hostující tým. Rok 2024 by ale mohl přinést notné změny a tuto anomálii napravit. A kde jinde s tím začít, než právě na libereckém kluzišti?

Navážou šelmy na výkon z minulého kola a vkročí do nového roku tou pravou nohou? Úvodní buly padne už ve středečních 18:00 v liberecké Home Credit Areně.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. Banes Motor České Budějovice 2:5
Branky a nahrávky: 35. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 47. Rychlovský (A. Najman) – 16. Vopelka (F. Přikryl, M. Beránek), 27. Doudera (Harris, D. Simon), 34. M. Beránek (D. Simon, Hovorka), 36. Ordoš (Gulaš, Pýcha), 56. Ordoš (Gulaš).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit