Bílí Tygři Liberec

Zlomí se ostravské prokletí? Šelmy v ocelové metropoli vyzvou Vítkovice

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Po dvou domácích zápasech putují Tygři do třetího největšího města republiky. Zde vyzvou trápící se Vítkovice, s nimiž mají zatím v sezoně vyrovnanou bilanci. Úvodní buly v Ostravar Aréně padne v nedělních 16 hodin.

Rok tygra?

V novém roce se zatím šelmám poměrně daří. Naposledy doma zdolaly třetí Třinec 4:1 a proti Spartě pod Ještědem sahaly pro body. Nakonec ale bohužel s lídrem extraligové tabulky padly těsně 3:4. V tabulce se nachází Tygři na pátém místě a jen tři body je dělí od čtvrté příčky.

Michal Ivan o duelu se Spartou
Bylo to vyrovnané a rozhodoval jeden gól. Podle mě jsme třetí třetinu neodehráli vůbec špatně, bohužel se ale štěstí přiklonilo na stranu Sparty

Na vítěznou sérii v závěru roku Vítkovice nedokázaly navázat v tom novém. Se Spartou padly poměrem 2:4, proti tabulkovému sousedovi Plzni potom prohrály 1:2. Nyní tak sedí na dvanáctém poslední postupovém místě. Nutno však podoktnout, že mají ze všech týmů odehraných nejméně utkání.

Koho sledovat?

Šest bodů v posledních šesti utkáních. Michal Bulíř se očividně dostává do své optimální formy. Proti Třinci po bezbrankových třiceti minutách otevřel skóre, v utkání se Spartou pak díky jeho nádherné akci dával na 2:1 Flynn. Kolik bodů si liberecký rodák připíše proti Ostravanům?

Jedním z překvapení sezony je Lukáš Klimeš. Ten po nepřesvědčivých výkonech Machovského začal dostávat více prostoru a devětadvacetiletý gólman jím nepohrdnul. S úspěšností 92,41 % mu patří třetí místo napříč extraligou. Dokáží na něj liberečtí hráči najít recept?

Prokletá Ostrava

Za měsíc to budou už dva roky, co šelmy vyhrály na severu Moravy naposledy. Tehdy se zvítězilo 4:1 a o všechny branky se postarali současní členové kádru. Pomůže někdo z oné čtveřice Vlach, Filippi, Ivan, Rychlovský smůlu prolomit nebo se najdou noví hrdinové? Utkání v daleké Ostravar aréně startuje už v nedělních 16 hodin.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 2:1
Branky a nahrávky: 6. Bulíř (Flynn), 49. Klíma (Budík, Knot) – 48. Lakatoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit