Bílí Tygři Liberec

Utkání jsme měli dotáhnout do vítězného konce, smutní po Hradci Vlach

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Tygři si vypracovali tříbrankový náskok již v úvodní periodě, následně ale převzali iniciativu spíše Královéhradečtí. Ti dokázali vyrovnat na 3:3, a tak šel souboj po třetí části do prodloužení a nájezdů, kde hosté vybojovali výhru pro sebe. Klání bylo nicméně velmi často přerušované a značnou dobu se nehrálo také po gólu Jaroslava Vlacha na 2:0, který podléhal zkoumání na videu.

Duel s Mountfieldem byl hodně rozkouskovaný přerušeními. Jak se za ním ohlížíš?
Je to pro nás určitě zklamání. Za stavu 3:0 jsme si to představovali jinak. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Je to ale škoda, protože si myslím, že takový zápas by si zasloužil lepší tempo. Bylo by to pro oko diváka mnohem víc lahodící, než furt čekat na to, aby se hrálo.

Tvá trefa na 2:0 se velmi dlouho zkoumala na videu. Věřil jsi, že bude sudími posvěcena?
Myslel jsem si, že byl puk někde pod ním, neviděl jsem to přesně. Byl jsem na sebe trochu naštvaný, že jsem to nezvedl přes beton. Kdybych to udělal, tak se nemusí nic zkoumat. Byl jsem ale za jeho uznání rád.

Co ti blesklo hlavou potom, když si Hradec vzal trenérskou výzvu a nehrálo se tak dalších pár minut?
Asi mě nepřekvapilo, že si ji vzali. Byl jsem si poměrně jistý, že k nedovolenému bránění nebo postavení hráče v brankovišti nedošlo. Nás hráč byl na hradeckého brankáře natlačen vlastním. Samozřejmě nás to vyhodilo z tempa a soupeři to v tu chvíli pomohlo a uklidnilo mu to hlavy.

Daniel Král o utkání
Pravděpodobně jsme si mysleli, že když vedeme 3:0, tak je hotovo. Zbývalo ale ještě bezmála 50 minut. Hradec potom převzal otěže hry, přehrával nás a zaslouženě vyhrál.

Od konce prvního dějství jste se museli obejít bez potrestaného Tomáše Filippi. Byl tenhle moment tím, který Hradec nakopnul?
Ztratili jsme lídra bodování a týmu. I za stavu 3:1 bychom si s tím měli daleko lépe poradit. Tomáš nám samozřejmě chyběl v různých situacích, ať už to jsou přesilovky, oslabení, buly či kreativita. I tak jsme to podle mě měli dotáhnout do zdárného konce.

Hodně náročné byly také dvě inkasované branky po vašich chybách, viď?
Byly to takové laciné góly. Je to sport a individuální chyby ke sportu patří. Pokaždé je v zápase někdo udělá a je potom otázka, jestli budou potrestány. Proto jsme tam další hráči, abychom to kdyžtak napravili.

Vnímáš toto zaváhání jako komplikaci směrem k boji o elitní čtyřku tabulky?
Je tam několik týmů, které tam chtějí být a my nejsme výjimkou. Pro nás je hlavně důležitý herní projev a jak vystupujeme. Samozřejmě bychom chtěli zvládat každé utkání, tahle prohra nás mrzí. Výsledkově jsme tomu byli blízko, ale musíme hrát celých šedesát minut.


Nouze nebyla v zápase ani o potyčky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit