Bílí Tygři Liberec

Třetí reprezentační pauza je minulostí! Tygři posbírali celkem pět asistencí

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - V rámci třetí reprezentační přestávky této sezony bylo možné sledovat v národních dresech hned pětici Tygrů. V českém reprezentačním výběru figurovala trojice Oscar Flynn, Adam Najman a Jakub Rychlovský. Za Slovensko to pak bylo duo Michal Ivan a Martin Faško-Rudáš.

Zatímco reprezentace České republiky odletěla na Beijer Hockey Games do švédského Karlstadu, Slováci sehráli dvojzápas s Německem v domácím prostředí, a to konkrétně ve Zvolenu.

Českému výběru Radima Rulíka vstup do turnaje příliš nevyšel. Nejprve podlehli 1:4 domácím Švédům a čtyřgólovou porážku zaznamenali reprezentanti i ve druhém utkání turnaje, když nestačili na Finy 2:4. Do třetice se však Češi poučili z předešlých chyb a proti Švýcarsku urvali výhru 5:3, na níž se asistencí podílel i liberecký Oscar Flynn. V předchozích duelech si reprezentační body přičetl také Jakub Rychlovský, jenž si ze Švédska odváží dvě asistence. Do všech tří zápasů herně zasáhl také Adam Najman, který byl na reprezentační soupisku doplněn poté, co pozvánku ze zdravotních důvodů odřekl litvínovský Ondřej Kaše.

To slovenská reprezentace odehrála ve dnech 7. a 8. února dva zápasy proti Německu a pokaždé se radovala z výhry. První zmíněný duel byl napínavý až do poslední třetiny. Slováci totiž prohrávali 0:2 a v poslední dvacetiminutovce otočili skóre, když nasázeli Němcům hned pět gólů! Ke druhému z nich přispěl asistencí také Tygr Michal Ivan, který zároveň zaujímal roli slovenského kapitána.

Druhé utkání již tak suverénní výsledek nemělo, ale i tak zůstala výhra na Slovensku. Zápas, jenž dospěl za stavu 3:3 až do prodloužení, rozhodl Oliver Okuliar, jemuž asistoval Martin Faško-Rudáš. Oba naši zástupci si tak z reprezentační akce přivezli bilanci 0+1.

Oscar Flynn v národním dresu. Zdroj: Český hokej

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit