Bílí Tygři Liberec

Boj o esportové play-off. Tygry čeká v posledním kole základní části tuhá bitva

Date of publication Author Esport

Liberec - Esportová hokejová liga má za sebou poslední kolo základní části. V něm se Tygři střetnou s Hradcem Králové a nečeká je vůbec nic jednoduchého.

Do posledního kola vstupují Tygři z 11. příčky. Ta by našemu týmu umožnila postup do předkola play-off, v němž by tygří gameři narazili na 6. tým po základní části (v současné chvíli Kometa Brno). Nicméně tuto pozici budou stále muset hájit, a to právě proti Mountfieldu HK. Výchozí situace přitom vůbec není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.

Hradec Králové je v tuto chvíli na 13. pozici, má však 6 bodů, tedy pouze o tři méně, než Bílí Tygři. Na 12. příčce se nachází Olomouc s devíti body, ta se pro změnu za našimi hráči nachází pouze o skóre. Kohouti změří síly s Karlovými Vary, které jsou pro ně potenciálně hratelným soupeřem. Mohou tedy naše hráče přeskočit. A Mountfield HK by v případě vítězství měl lepší vzájemné utkání s Tygry, v tu chvíli by tedy rovněž poskočil před naše hráče. Tím by se tabulka na hraně play-off zcela přeházela a Tygrům by zbyly oči pro pláč.

Zamotané jsou i vzájemné zápasy. Tygři v úvodním kole vyzráli na Olomouc poměrem 3:0, Hanáci pro změnu porazili Mountfield HK 2:1. To znamená, že také v případě, že Olomouc prohraje a naši hráči by nestačili na Hradec Králové, došlo by k přeházení - v tu chvíli by záleželo na konkrétních výsledcích sérií, ale postup by připadl Mountfieldu a Tygrům.

Bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak se závěrečné kolo základní části vyvrbí. Jedno je jisté, tygří trojici čeká extrémně vypjatý souboj. Jak se jim proti náročnému soupeři povede? Zápas se hraje ve čtvrtek od 17 hodin, držte jim palce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner ukončuje hráčskou kariéru

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit